×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

70 jaar getrouwd

Door Marc van der Linden

Op maandag 20 november zijn koningin Elizabeth en prins Philip 70 jaar getrouwd. Dat wordt een platina of briljanten huwelijk genoemd. In Nederland behalen steeds meer paren deze mijlpaal. In 2016 waren er 219 paren die vierden dat zij zeventig jaar getrouwd waren, terwijl 254 paren zelfs nog langer geleden in het huwelijk traden. Die groei zal nog wel even doorzetten, want deze mensen stammen nog uit de tijd dat je gewoonweg niet ging scheiden.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Daar gaat ze

Daar gaat ze

Het zal voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima wel even slikken zijn geweest toen ze hun dochter voor de eerste keer naar het gymnasium zagen vertrekken. ’Ze is er klaar voor’, zeiden ze enige tijd geleden. Maar in de ogen van de koning en koningin zal Amalia altijd hun kleine meisje blijven.


Willem-Alexander en Máxima wilden het liefst dat haar eerste dag op de middelbare school in alle rust zou verlopen. Dus zonder media-aandacht. Maar zoals ik hier al eerder schreef: het is ook een historisch moment. Bij de RVD zal ook duidelijk zijn geworden dat de media er hoe dan ook aandacht aan zouden besteden. En dus werd naar een oplossing gezocht. Die kwam al snel. De koning zou de rol van de media overnemen en zelf foto's en bewegende beelden maken. Amalia's aankomst op school zou niet vastgelegd worden, maar haar vertrek van huis wel. Een toneelstukje dus. Is dat erg? Op zich niet. Het zijn leuke beelden en ze tonen wat er deze week ging gebeuren. Maar de vraag is natuurlijk of straks niet alles een toneelstukje wordt. Je kunt dan, om een extreem voorbeeld te geven, de kersttoespraak al in juli opnemen. Wat ik zorgelijker vind, is dat de media steeds vaker een kant-en-klaar product krijgen aangeleverd. Zo maakte de RVD enige tijd geleden zelf beelden bij een receptie die ze vervolgens aan de media leverden. Verslaggeving en ook het vastleggen van beelden dient door onafhankelijke media te worden gedaan. Maar ja, het zal maar om je kind gaan. Dan snap ik ineens best dat je haar een gewone schooldag gunt. En ongetwijfeld zullen ze heel wat afgelachen hebben toen ze het filmpje opnamen. Hoe vaak zouden ze het over hebben gedaan? Of ging het in één keer goed?

 

Reacties