×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Lange leve Pieter

Door Marc van der Linden

30 april voelt voor veel mensen nog steeds een beetje als Koninginnedag. Deze datum is nu eenmaal van 1949 tot en met 2013 onze nationale feestdag geweest. En eerlijk gezegd had ik verwacht dat koning Willem-Alexander deze dag in stand zou houden, als eerbetoon aan zijn moeder en grootmoeder. Het zou een mooie geste zijn geweest en hij had er zelfs voor kunnen kiezen het ook gewoon Koninginnedag te laten heten. Prinsjesdag hield immers ook gewoon zijn naam toen er alleen maar Prinsesjes waren.…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Even slikken

Even slikken

Het was even slikken toen ik de eerste foto’s te zien kreeg van prins Albert van Monaco met zijn vrouw Charlène en hun pasgeboren kinderen. Natuurlijk, de kleintjes zijn schattig en het is prachtig dat er nu weer een echt gezin woont in het paleis van Monaco. De toekomst van het vorstendom is daarmee weer voor een nieuwe generatie verzekerd. Maar het slikken was niet vanwege de ontroering omdat Albert en Charlène zo trots met hun kindjes poseerden.


Het had meer te maken met de wijze waarop ze met hun kleintjes op de foto waren gegaan. ‘Prinses Grace zou zich omdraaien in haar graf’, schoot er door me heen. Dat is natuurlijk niet aardig, maar de eerste foto’s van dit gezin zijn uiteindelijk toch ook historische foto’s. En dan wil je, lijkt me, toch tijdloze foto’s hebben die altijd mooi blijven. Deze foto’s zijn nu al eigenlijk niet echt mooi, als je het mij vraagt. Het rode shirt van Albert trekt alle aandacht weg bij de kleintjes. Ik heb geen verstand van mode en doe zelf ook altijd lekker aan wat ik het prettigst vind, maar voor een foto die jaren mee moet, denk je toch altijd wat beter na. De eerste foto die er ooit van Albert werd gemaakt, is nog steeds een prachtige foto: op de arm van zijn moeder in een mooie ruimte van het paleis. Grace was prachtig aangekleed en de foto had een mooie setting. Wat een verschil met deze plaatjes van de tweeling. De prins en de prinses poseren voor een witte muur met op de achtergrond, als ik me niet vergis, een plastic kerstboom. Alle allure die er was dankzij Grace Kelly, die ooit zo met Monaco verbonden was, is weg. Het rood van het shirt van Albert zorgt ervoor dat de gezichten van Charlène en de baby’s ook een rode gloed krijgen, terwijl het gezicht van de prins zelf juist bleker oogt boven zijn felle hemd. Op de foto’s lijken de kinderen bijna van ondergeschikt belang. De kleintjes – want dat zijn het – horen op de eerste foto’s prominent op de voorgrond te staan. Maar ze worden nu overschaduwd door een nauwelijks lachende moeder, een vader in een te rode blouse en een plastic kerstboom. Gelukkig is er binnenkort een herkansing. Op 7 januari tonen de prins en de prinses hun dochtertje en zoontje aan de bevolking van Monaco. Bij die gelegenheid zullen de kleintjes dus opnieuw gefotografeerd worden. Laten we hopen dat die foto’s veel mooier zijn.

 

Reacties