×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Even op en neer

Even op en neer

Koningin Máxima vloog afgelopen week ‘even’ op en neer naar Argentinië om daar de zeventigste verjaardag van haar moeder bij te wonen. Ik heb me laten vertellen dat Maria del Carmen Zorreguieta niet wist dat Máxima zou overkomen, dus was de verrassing compleet geslaagd. De familie Zorreguieta had voor de gelegenheid een bootje gehuurd en ging met een klein gezelschap naar de Paraná Delta op de grens tussen Uruguay en Argentinië. Na een paar dagen met haar ouders stapte de koningin weer op het vliegtuig terug naar Nederland.


Haar trip bleef ook voor het grootste deel van de Argentijnse media verborgen en dat is knap, want Máxima werd in het verleden vaak bij elke stap op de voet gevolgd door fotografen en journalisten. Maar kennelijk hadden de Argentijnse media ook niet op de komst van de koningin gerekend. Ze was immers enkele weken geleden ook al in Zuid-Amerika, maar toen met haar gezin en familieleden. De kans dat de Oranjes dit jaar de kerst in de Argentijnse zon zullen doorbrengen, lijkt daarmee wel wat kleiner geworden. Aan de andere kant zal Máxima ook beseffen dat haar ouders haar en de kinderen het liefst zoveel mogelijk willen zien. Máxima’s vader is inmiddels 86 jaar en op die leeftijd willen mensen hun dierbaren het liefst zoveel mogelijk bij zich hebben.

Máxima mag haar leven dan in Nederland hebben, haar familie is altijd een grote rol blijven spelen. Jorge en Maria del Carmen komen geregeld naar Europa, maar van in de media breed uitgemeten plannen om zich hier te vestigen bleek niets waar te zijn. Ze wonen nog altijd in dezelfde flat in hartje Buenos Aires, waar Máxima opgroeide, en brengen de zomers vaak door in Punta del Este in Uruguay. Hun dochter volgen ze zoveel mogelijk via de media en natuurlijk hebben ze privé ook contact via telefoon, e-mail en Skype. Maar niets is zo prettig als even een knuffel of een zoen te kunnen geven. Dat is voor een koningin niet anders. Hoewel Máxima zich thuisvoelt in Nederland zal de heimwee naar haar ouders, haar vrienden en haar geboorteland af en toe best een rol spelen. Gelukkig is ze in staat om af en toe ‘even’ op een neer te vliegen voor een verrassingsbezoekje. ‘Even’ is in dit geval een vliegreis van zo’n twaalf uur. Maar daarmee was ze wel het mooiste cadeau voor haar moeder's verjaardag. Geef Máxima eens ongelijk.

 

Reacties