×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Hof fietst voor goede doelen

Hof fietst voor goede doelen

Enige tijd geleden schreef ik hier over mijn bewondering voor prins Bernhard die, na een gevecht tegen lymfeklierkanker, had besloten mee te doen aan de beklimming van de Alpe D’Huez in Frankrijk. Hij fietst op 5 juni met de organisatie Alpe D’HuZes mee om geld op te halen voor het naar zijn overgrootmoeder vernoemde KWF (Koningin Wilhelmina Fonds) voor kankerbestrijding. De prins hoopte toen hij begon 5.000 euro op te halen, maar inmiddels is hij daar al ver overheen.


Op dit moment staat de teller voor hem op 18.165 euro en met nog bijna een maand te gaan, zal daar nog wel meer bijkomen. De prins doet mee met het team Cool Runnings 1, dat bestaat uit vrienden, collega’s en enkele van zijn artsen. Zijn vrouw, prinses Annette, zal meefietsen met Cool Runnings 2. Haar deelname heeft nog niet zoveel publiciteit gekregen, dus zij heeft het streefbedrag nog niet gehaald. Prinses Annette staat inmiddels op 630 euro, van de vijf mille die zij bij elkaar probeert te krijgen. Het is een mooi doel met vele deelnemers, die allemaal steun verdienen. Ik verwijs daarom maar naar de website van Alpe D'HuZes. Daar kan de persoonlijke pagina van Bernhard en Annette of andere deelnemers gevonden worden.

Ik denk dat fietsen voor het goede doel van de prins en de prinses aanstekelijk heeft gewerkt aan het hof, want ook Chris Breedveld gaat de fiets op om geld bij elkaar te krijgen. Chris was jarenlang de plaatsvervangend directeur-generaal van de Rijksvoorlichtingsdienst. Momenteel is hij directeur van het Kabinet van de Koning. Ik kan hem gerust een vertrouweling van de Oranjes noemen. Zijn taak als directeur van het kabinet van de koning vindt, net als zijn werk destijds bij de RVD, grotendeels achter de schermen plaats, vandaar dat zijn naam wellicht niet meteen een belletje zal doen rinkelen bij iedereen. Maar misschien herkent u hem van de persconferenties van de minister-president, die hij bij de RVD ook weleens deed, of van de beëdiging van de ministers van het tweede Kabinet-Rutte, waarbij deze ceremonie voor het eerst op tv werd uitgezonden. Chris Breedveld gaat de Elfstedentocht fietsen voor het Prinses Beatrix Spierfonds, om geld op te halen voor onderzoek naar spierziekten. Ook weer zo’n prachtig doel. Natuurlijk steun ik hem, net als prins Bernhard en prinses Annette, ook van harte. Als u dat ook wilt doen, kan dat via de site van het Prinses Beatrix Spierfonds.

 

Reacties