×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Nutteloze vragen

Door Marc van der Linden

Het persmoment met het koninklijk gezin is één van de weinige keren dat je zo’n beetje alles kunt vragen aan de koning en de koningin. Bij staatsbezoeken moet het gaan over het bezoek aan dat land en ook bij andere ontmoetingen met de pers staat van tevoren vast wat het onderwerp van de vragen moet zijn. Maar bij het jaarlijkse persmoment voor de zomervakantie is zo’n regel er niet, al moeten de vragen wel eerst aan de RVD worden doorgegeven.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Waar blijft de baby van Charlène?

Waar blijft de baby van Charlène?

Prins Albert van Monaco trouwde op 1 juli 2011 met de Zuid-Afrikaanse zwemster Charlène Wittstock. Hoewel er al sinds die trouwdag geruchten gaan dat het huwelijk niet zo’n succes is, blijkt daar officieel niets van. Albert en Charlène verschijnen regelmatig samen in het openbaar en de rol van de nieuwe vorstin van Monaco groeit alleen maar. Recentelijk sprak zij zelfs op een avond die gewijd was aan prinses Gracia, haar voorgangster als vorstin van Monaco.


De overgang van het enorme Zuid-Afrika naar het ministaatje Monaco is op zich al heel wat, maar daarnaast moet het ook zwaar zijn om vanuit een normaal burgerlijk bestaan ineens het leven van een vorstin te moeten leiden. Charlène heeft ook nog steeds moeite met de Franse taal en spreekt dan ook voornamelijk Engels. Overigens is dat ook niet haar moederstaal, want met haar familie spreekt ze het aan het Nederlands verwante Afrikaans. Die taal kan ze nu naar hartelust spreken, want haar ouders en een broer hebben zich naar verluidt vlakbij Monaco gevestigd, zodat ze veel bij hun dochter kunnen zijn.

Voor hen, maar vooral ook voor Monaco, is het wachten nu op de aankondiging van de zwangerschap. Men is zo langzamerhand wel een beetje ongeduldig aan het worden. Albert en Charlène zijn inmiddels al bijna 2,5 jaar getrouwd en er hadden dus makkelijk al twee kleine koters kunnen rondstappen. Daarnaast wordt Albert er ook niet jonger op. Hij is inmiddels 55 jaar en hoewel hij al twee kinderen uit eerdere relaties heeft, zal hij nu weer voor nageslacht moeten zorgen als hij wil voorkomen dat de lijn van mannelijke vorsten van Monaco bij hem eindigt. Charlène wordt in januari 36 jaar en heeft dus formeel gezien nog wel wat tijd om voor nageslacht te zorgen. Maar zij zal ook beseffen dat, hoe langer ze wacht, hoe ouder haar man zal zijn. Het is voor allebei dan ook te hopen dat er snel goed nieuws komt van de paleisarts en dat de zwangerschap bekend kan worden gemaakt.

Als het huwelijk kinderloos blijft, dan is de opvolging overigens wel al geregeld. Albert’s oudere zus Caroline is nu al troonopvolgster zolang haar broer geen wettelijk nageslacht heeft. En na Caroline komt haar zoon Andrea. Hij is weliswaar niet eens een prins, maar dat kan in Monaco met een paar handtekeningen zo worden geregeld. Tot die stap zal men echter pas overgaan als blijkt dat het huwelijk van Albert en Charlène echt kinderloos blijft. En voor het zover is, zijn we heel wat jaren verder.  

 

Reacties

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar uw waardering voor Royalty en naar wat u van Royalty verwacht. We zouden u dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!