×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Nutteloze vragen

Door Marc van der Linden

Het persmoment met het koninklijk gezin is één van de weinige keren dat je zo’n beetje alles kunt vragen aan de koning en de koningin. Bij staatsbezoeken moet het gaan over het bezoek aan dat land en ook bij andere ontmoetingen met de pers staat van tevoren vast wat het onderwerp van de vragen moet zijn. Maar bij het jaarlijkse persmoment voor de zomervakantie is zo’n regel er niet, al moeten de vragen wel eerst aan de RVD worden doorgegeven.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Nu al een record

Nu al een record

Door Marc van der Linden

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima kregen jaren geleden nogal wat kritiek te verwerken omdat ze in een jaar tijd wel erg vaak op vakantie waren geweest. Er moest harder worden gewerkt, zo was de boodschap toen. Die kritiek is nu helemaal weg. Sterker nog, er zijn nog maar weinig mensen die zouden willen ruilen met de overvolle agenda van de koning en de koningin. We zien het paar samen en afzonderlijk gedurende de week allerlei verplichtingen in het land afwerken, en ondertussen is ook een recordaantal landen bezocht. In 2013 waren Willem-Alexander en Máxima al officieel in Brunei, Singapore, Zweden, Noorwegen, Luxemburg, Denemarken, Engeland en Spanje. Volgende maand komen daar nog bezoeken aan Rusland, Curaçao, Saba, Sint Maarten, Aruba, Bonaire, St. Eustatius, Colombia en Venezuela bij. De laatste twee landen krijgen het koningspaar op bezoek omdat het officieel buurlanden van het Koninkrijk zijn. Nederland vormt samen met Aruba, Sint Maarten en Curaçao het Koninkrijk der Nederlanden. Die landen krijgen een gelijkwaardige behandeling, zeker van de koning en de koningin. En dus worden ook de buurlanden in het Zuid-Amerikaanse deel van het Koninkrijk bezocht. Ik durf te wedden dat er weinig koningsparen zijn die in het eerste jaar van hun aantreden al zoveel buitenlandse bezoeken hebben afgelegd als Willem-Alexander en Máxima. Wellicht is het zelfs een record dat het Guinness Book of Records zal halen. De reis naar de voormalige Antillen zal helemaal zwaar worden, want er staat ongeveer een eiland per dag gepland. Voor de koning en koningin is dat al flink aanpoten, maar de journalisten en fotografen in hun gevolg staan bijna voor een onmogelijke taak. Zij moeten overal zien te arriveren voor het paar aankomt en daarbij hebben zij niet de beschikking over een privévliegtuig of politie-escorte. Toen ik het schema zag, was ik stiekem blij dat ik al heel lang geleden in het tweede deel van november een vakantie gepland had. Ik heb dus een goed excuus om straks niet mee te gaan op de marathontrip naar de Antillen. Net als u kan ik lekker achterover leunen terwijl ik naar de foto's en de beelden kijk van het bezoek aan de West, zoals sommige mensen het Caribische deel van ons Koninkrijk nog altijd noemen. Collega's die nooit meegaan, noemen zo'n reisje naar allerlei tropische eilanden vaak een snoepreisje. Maar uit ervaring weet ik dat dat het allesbehalve is. Het is keihard werken en luieren in de zon, aan de rand van een zwembad met een cocktail in de hand, is er niet bij. Niet voor de journalisten en niet voor het koningspaar...


 

Reacties

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar uw waardering voor Royalty en naar wat u van Royalty verwacht. We zouden u dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!