×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Hollywood-royalty

Hollywood-royalty

Door Marc van der Linden

'Ik kan niet eens een weekje weg,' zei koningin Beatrix enkele jaren geleden bozig toen een vakantie in Oostenrijk voor commotie in Nederland had gezorgd. De vorstin was zichtbaar geirriteerd dat ze zelfs tijdens de wintersport lastig werd gevallen door Nederlandse camera's en liet zich het inmiddels beroemde boze zinnetje ontvallen, wat natuurlijk in Nederland onmiddellijk extra aandacht trok.


De woorden van de koningin schoten door me heen toen ik afgelopen vrijdag, na een lange vlucht, arriveerde in het statige Beverly Hills Hilton. Ik had het hotel al maanden geleden geboekt om er de eerste dagen van mijn zomervakantie door brengen. Toen was nog niet eens bekend dat Kate en William naar Amerika zouden gaan. En ik wist dus ook niet dat ze in het hotel waar ik logeerde zouden zijn.

Bij aankomst in het hotel vielen meteen de vele cameraploegen en de extra beveiliging op. Maar in Beverly Hills, waar per vierkante kilometer meer sterren wonen dan in ons eigen Het Gooi, komt zoiets wel vaker voor. De grote massa mensen die in de hotellobby stond, was wel bijzonder. En tijdens het inchecken vroeg ik dus wat er aan de hand was. De receptionist vertelde dat William en Kate ieder moment konden arriveren. Hij had dat nauwelijks gezegd, of het paar kwam inderdaad binnen. En stond ik, op zo'n beetje het eerste uur van mijn vakantie, weer tussen de royals.

Ik was, eerlijk gezegd, een beetje perplex hoe 'gemakkelijk' het paar voorbij kwam lopen. Geen overdreven veiligheidsmaatregelen en er werd geen moeite gedaan om pers en publiek op grote afstand te houden. Ik kon het paar bijna aanraken. Dat gaat in Nederland vaak wel anders.

Op de tweede dag van mijn vakantie kon ik het niet laten om weer te gaan kijken bij een officieel gedeelte van het programma van de prins en zijn prinses. Want hoewel ik officieel vakantie heb, laat je zo'n kans niet voorbij lopen. Bovendien zouden de prins en zijn vrouw een gala-avond bijwonen met vele Hollywood-sterren. Vanuit een mooi plekje tussen het publiek zag ik onder anderen Nicole Kidman en Jennifer Lopez passeren en natuurlijk de Hertog en Hertogin van Cambridge, beiden prachtig gekleed.

Enige domper was dat Barbra Streisand, die ik zeer bewonder, had geweigerd de rode loper te 'nemen'. De belangstellenden kregen deze diva niet te zien, want ze ging via een zijdeur naar binnen. Hollywood-royalty waant zich kennelijk inmiddels groter dan de echte royals...