×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Nutteloze vragen

Door Marc van der Linden

Het persmoment met het koninklijk gezin is één van de weinige keren dat je zo’n beetje alles kunt vragen aan de koning en de koningin. Bij staatsbezoeken moet het gaan over het bezoek aan dat land en ook bij andere ontmoetingen met de pers staat van tevoren vast wat het onderwerp van de vragen moet zijn. Maar bij het jaarlijkse persmoment voor de zomervakantie is zo’n regel er niet, al moeten de vragen wel eerst aan de RVD worden doorgegeven.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Abonnement afsluiten

Volg Royalty op Twitter!

Nutteloze vragen

Het persmoment met het koninklijk gezin is één van de weinige keren dat je zo’n beetje alles kunt vragen aan de koning en de koningin. Bij staatsbezoeken moet het gaan over het bezoek aan dat land en ook bij andere ontmoetingen met de pers staat van tevoren vast wat het onderwerp van de vragen moet zijn. Maar bij het jaarlijkse persmoment voor de zomervakantie is zo’n regel er niet, al moeten de vragen wel eerst aan de RVD worden doorgegeven.

12 juli 2017 - 10:27 |  Redactie |   reacties Lees verder
Achter de schermen

Het jaarlijkse persmoment met het koninklijk gezin staat weer gepland. ’Ergens’ in de omgeving van Den Haag zal het gezin van de koning poseren voor fotografen en zal het koningspaar wat vragen van journalisten beantwoorden. Zodra de datum bekend wordt, kijk ik naar het weerbericht. Want bij regen betekent het dat we naar een binnenlocatie gaan en dat levert vaak minder mooie plaatjes op. De fotografen hopen vooral op grijs en droog weer. Dat voorkomt knijpogen, want de fotografen willen natuurlijk niet dat het gezin met zonnebrillen op de foto gaat. Warm weer vinden ze ook prettig, want daarmee valt het strand af als mogelijke locatie. Willem-Alexander en Máxima gaan natuurlijk niet op het strand een fotosessie doen als het daar vol ligt met zonnebadende mensen. Dat kan de fotografen niet zoveel schelen - zij vinden vooral de wind aan de kust een probleem.

05 juli 2017 - 10:28 |  Redactie |   reacties Lees verder
Emoties

Leden van koninklijke families leren vanaf jonge leeftijd zich in het openbaar beheerst te gedragen. Het tonen van te veel emotie – blij of verdrietig – wordt als ongepast gezien. Prinses Theodora van Griekenland, die tegenwoordig als actrice onder de naam Theodora Greece werkt, vertelde me eens dat dat voor haar het moeilijkste was toen ze acteerlessen ging nemen. Als actrice moest ze emoties kunnen laten zien, terwijl ze haar leven lang juist geleerd had die te verbergen. Maar de 21ste eeuw lijkt daar verandering in te brengen. Royals willen steeds meer laten zien dat zij ook maar gewone mensen zijn, met hoogte- en dieptepunten in hun leven.

28 juni 2017 - 10:47 |  Redactie |   reacties Lees verder
Máxima en opvoeding

De koning en de koningin houden het leven van hun dochters zoveel mogelijk buiten de publiciteit. Dat is hun goed recht, al zal het later nog een hele klus worden voor biografen om iets over de jeugd van koningin Amalia op papier te zetten. We weten dat ze hockeyt, van paardrijden houdt en ooit viool speelde. Maar of ze dat laatste nog doet: geen idee.

21 juni 2017 - 09:18 |  Redactie |   reacties Lees verder
Oranje is dol op Italië

'Italië is een volk van dieven en bedelaars, vies en arm, en dan ál die processies!' Dat schreef ooit Wilhelmina, die toch al niet bekend stond om haar subtiliteit, in een brief aan haar gouvernante miss Winter na een bezoek aan dat land. Maar haar mening over het land kon niet voorkomen dat haar dochter Juliana, schoonzoon Bernhard en haar kleindochters allemaal een bijzondere band kregen met het land dat zij zo verafschuwde. De komende week gaan koning Willem-Alexander en koningin Máxima op staatsbezoek naar Italië en Vaticaanstad.

14 juni 2017 - 11:18 |  Redactie |   reacties Lees verder
Met Máxima in Vietnam

Mijn werk brengt me op bijzondere plekken. En in verre landen. Dat is al jaren zo en dat is natuurlijk één van de redenen waarom ik zo van mijn werk houd. En ik ben van nature geen klager, dat helpt ook. Afgelopen week was er ook geen reden om te klagen. Een bezoek van koningin Máxima zorgde ervoor dat ik ook die kant op kon, voor reportages in Weekend en tijdschrift en daarnaast ook voor een item in RTL Boulevard. Een prachtige kans, maar geen snoepreisje.

07 juni 2017 - 11:25 |  Redactie |   reacties Lees verder
Waarom zo kritisch?

Het nieuwe servies van de koning is in gebruik genomen en laat ik het maar meteen zeggen: ik vind het mooi. Ik zou het dolgraag thuis gebruiken en er vol trots de heerlijkste gerechten op serveren. Er zijn echter heel veel mensen die het maar niks vinden. Dat mag natuurlijk: smaken verschillen. Maar bij een servies van een koning komt meer kijken dan alleen smaak.

31 mei 2017 - 10:42 |  Redactie |   reacties Lees verder
Amalia bij de HEMA?

Koning Willem-Alexander haalde het wereldnieuws met zijn interview over zijn ’geheime’ werk bij de KLM. Ik zet bewust geheim tussen haakjes, want het was algemeen bekend dat hij daar als piloot werkte om de vlieguren te halen die nodig zijn voor zijn brevet. Wat wel nieuws was, was dat hij over zijn werk vertelde. Dat had hij nooit eerder gedaan.

24 mei 2017 - 09:43 |  Redactie |   reacties Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | ... | 47 |
 

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar uw waardering voor Royalty en naar wat u van Royalty verwacht. We zouden u dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!