×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Amalia bij de HEMA?

Door Marc van der Linden

Koning Willem-Alexander haalde het wereldnieuws met zijn interview over zijn ’geheime’ werk bij de KLM. Ik zet bewust geheim tussen haakjes, want het was algemeen bekend dat hij daar als piloot werkte om de vlieguren te halen die nodig zijn voor zijn brevet. Wat wel nieuws was, was dat hij over zijn werk vertelde. Dat had hij nooit eerder gedaan.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Abonnement afsluiten

Volg Royalty op Twitter!

Amalia bij de HEMA?

Koning Willem-Alexander haalde het wereldnieuws met zijn interview over zijn ’geheime’ werk bij de KLM. Ik zet bewust geheim tussen haakjes, want het was algemeen bekend dat hij daar als piloot werkte om de vlieguren te halen die nodig zijn voor zijn brevet. Wat wel nieuws was, was dat hij over zijn werk vertelde. Dat had hij nooit eerder gedaan.

24 mei 2017 - 09:43 |  Redactie |   reacties Lees verder
Een Grieks drama

Voor koning Constantijn van Griekenland heb ik altijd veel bewondering gehad. Niet zozeer als vorst, maar vooral als mens. Het lijkt me namelijk nogal wat om geboren te worden om op een dag koning te worden en dan al drie jaar na je troonsbestijging in ballingschap te worden gestuurd om weer zes jaar later je kroon helemaal te verliezen. Het is een beetje alsof je als nieuwe generatie binnen een paar jaar buiten je eigen schuld het familiebedrijf kapot ziet gaan.

17 mei 2017 - 11:27 |  Redactie |   reacties Lees verder
De man van de koningin

In haar laatste toespraak als koningin stond koningin Beatrix stil bij haar echtgenoot, wijlen prins Claus. ’Door zijn nuchtere waarneming en relativerende benadering heeft hij bijzonder veel voor mij betekend. Met zijn inspanning voor ruimtelijke ordening, milieu, ontwikkelingssamenwerking en cultuur heeft hij de aandacht gericht op essentiële onderwerpen in de samenleving. Onze zonen heeft hij jong geleerd een open oog te hebben voor ontwikkelingen in de maatschappij en noden in de wereld. Zo heeft prins Claus ook ons Huis dichter bij de tijd gebracht. Wellicht zal de geschiedenis uitwijzen dat de keuze voor deze echtgenoot mijn beste beslissing is geweest’, zei ze toen. Ik moest eraan denken toen de Britse prins Philip bekendmaakte dat hij het rustiger aan gaat doen.

10 mei 2017 - 09:50 |  Redactie |   reacties Lees verder
Tilburgers

Ik zal het maar gewoon zeggen: ik heb genoten van Koningsdag. En daar voeg ik ook maar aan toe dat ik bevooroordeeld ben. Ik ben een geboren Brabander en vind het dus al snel gezelliger in de provincie waar ik geboren en opgegroeid ben. Ik woonde bovendien in Vught, tussen ’s-Hertogenbosch en Tilburg in. Als Vughtenaar ging je vooral naar het nabij gelegen Den Bosch. Maar Tilburg lag ook slechts 17 kilometer bij Vught vandaag. En daar was het, in mijn jonge jaren, leuker uitgaan. Ik heb daar dus vele nachtelijke uren doorgebracht en vele leuke herinneringen opgedaan. Dus toen de koning besloot naar Tilburg te gaan, was ik blij verrast.

03 mei 2017 - 10:51 |  Redactie |   reacties Lees verder
Lange leve Pieter

30 april voelt voor veel mensen nog steeds een beetje als Koninginnedag. Deze datum is nu eenmaal van 1949 tot en met 2013 onze nationale feestdag geweest. En eerlijk gezegd had ik verwacht dat koning Willem-Alexander deze dag in stand zou houden, als eerbetoon aan zijn moeder en grootmoeder. Het zou een mooie geste zijn geweest en hij had er zelfs voor kunnen kiezen het ook gewoon Koninginnedag te laten heten. Prinsjesdag hield immers ook gewoon zijn naam toen er alleen maar Prinsesjes waren. Maar goed, het werd dus toch 27 april en de naam veranderde naar Koningsdag. Prima.

26 april 2017 - 11:12 |  Redactie |   reacties Lees verder
Vijftig

’Een heel speciale ontmoeting met een mij nog onbekende heer vindt plaats op 27 april. Wat ik over hem heb gehoord, is overigens heel positief. Hij schijnt energiek en vitaal te zijn en midden in het leven te staan. En hij oogt véél jonger dan zijn leeftijd. Zijn naam is Abraham, achternaam onbekend. Ik verheug me erop’, aldus koning Willem-Alexander begin dit jaar in een toespraak. De woorden deden me goed, want kennelijk wen je aan de gedachte dat je op een gegeven moment een halve eeuw oud bent.

19 april 2017 - 09:40 |  Redactie |   reacties Lees verder
Prins Harry gaat samenwonen

Volgens de Britse media is de kogel door de kerk: Harry wil trouwen met Meghan Markle. Hij zou de Amerikaanse actrice al hebben voorgesteld aan zijn grootmoeder, koningin Elizabeth. Dat is een belangrijke stap. Zij moet als hoofd van de koninklijke familie haar toestemming geven voor het huwelijk. En voordat Harry dat formeel aan zijn grootmoeder kan vragen, zal hij zijn grote liefde eerst moeten introduceren, zodat Elizabeth kennis kan maken met Meghan.

05 april 2017 - 10:57 |  Redactie |   reacties Lees verder
Een staatsbanket

Op 27 maart was het een drukte van belang in het Paleis op de Dam. ’s Avonds gaven koning Willem-Alexander en koningin Máxima daar een staatsbanket ter ere van de Argentijnse president Mauricio Macri. Op zulke momenten is het paleis even een echt paleis. Ik schrijf bewust even, want normaal gesproken is het paleis meer een museum. Het Koninklijk Paleis Amsterdam is dan ook niet gebouwd als een woning voor koningen, maar als een stadhuis.

29 maart 2017 - 15:43 |  Redactie |   reacties Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | ... | 46 |