×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Eten met de koning

Door Marc van der Linden

Een leuk initiatief van koning Willem-Alexander, om 150 Nederlanders die op 27 april een kroonjaar vieren uit te nodigen voor een diner in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Ik hoop dat dit een diner wordt met alle pracht en praal die ook te zien is bij de staatsbanketten die voor bezoekende staatshoofden worden aangericht.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Abonnement afsluiten

Volg Royalty op Twitter!

Eten met de koning

Een leuk initiatief van koning Willem-Alexander, om 150 Nederlanders die op 27 april een kroonjaar vieren uit te nodigen voor een diner in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Ik hoop dat dit een diner wordt met alle pracht en praal die ook te zien is bij de staatsbanketten die voor bezoekende staatshoofden worden aangericht.

22 februari 2017 - 10:09 |  Redactie |   reacties Lees verder
Geen prinses willen zijn

Je zult maar geen prinses willen zijn en dit ongevraagd door je geboorte wel zijn geworden. De meeste mensen die geen titel hebben, kunnen zich nauwelijks voorstellen dat je dat niet wilt. Maar je hoort prinsen en prinsessen vaak verzuchten dat hun leven heel wat makkelijker zou zijn geweest zonder titel.

15 februari 2017 - 12:09 |  Redactie |   reacties Lees verder
Kroonprinsenkoorts

Afgelopen week bereikte koningin Elizabeth een nieuwe mijlpaal. Ze was op 6 februari precies 65 jaar koningin. Hoe laat ze precies koningin werd, weet niemand. Haar vader, koning George VI, was tijdens zijn slaap overleden en werd de volgende ochtend dood in bed gevonden door een bediende. Elizabeth verbleef op dat moment met haar man Philip in Kenya en het duurde even voordat het nieuws van haar vader’s dood haar entourage bereikte. Het was prins Philip die zijn vrouw vertelde dat haar vader was overleden en zij dus koningin was geworden. De troon kan in het Verenigd Koninkrijk nooit onbezet zijn, dus is er meteen bij het sterven van een koning een nieuwe koning of koningin.

08 februari 2017 - 11:13 |  Redactie |   reacties Lees verder
De prinses en de showgirl

Mijn werk zorgt voor veel leuke momenten, maar er zitten natuurlijk uitschieters bij. Afgelopen weekend bijvoorbeeld. Enige tijd geleden werd ik door Röell Jewellery uit Antwerpen uitgenodigd voor de presentatie van de nieuwe sieradencollectie van prinses Margarita. Enkele jaren geleden kwam zij al met de mooie Leaves-collectie en daar zijn nu nieuwe stukken aan toegevoegd. Destijds vond de presentatie plaats in het Amsterdamse Waldorf Astoria hotel, maar op die dag lag ik met een flinke griep in bed.

01 februari 2017 - 10:15 |  Redactie |   reacties Lees verder
Een staatshoofd heeft weinig keuze

Er zijn mensen die zich nu al druk maken over een mogelijk bezoek van president Trump aan Nederland. Die mensen kan ik geruststellen: het is vooralsnog uitermate onwaarschijnlijk dat de nieuwe president naar ons land zal komen in de nabije toekomst. Maar ik vraag me wel af waarom mensen zich zo druk maken over bijvoorbeeld een mogelijke ontmoeting tussen Trump en onze koning. Wat zou daar mis aan zijn? Donald Trump is een democratisch gekozen staatshoofd van een bevriende natie. Persoonlijke voorkeuren van de meerderheid van de Nederlanders of wie dan ook horen daarbij geen rol te spelen. Dat betekent dat president Trump, áls hij al komt, met alle egards verwelkomd dient te worden.

25 januari 2017 - 10:15 |  Redactie |   reacties Lees verder
Tachtig

Prinses Beatrix viert op 31 januari haar 79ste verjaardag en op die dag gaat ze dus haar tachtigste levensjaar in. Tachtig klinkt als hoogbejaard, maar steeds meer zien we mensen van die leeftijd en ouder die nog middenin het leven staan. Waar je vroeger gedoemd was om je vanaf een bepaalde leeftijd als bejaard en oud te gaan gedragen en kleden, lijkt die tijd gelukkig voorbij te zijn. Leeftijd is steeds minder belangrijk en mensen vinden het prettig om zelf te bepalen hoe ze deel uit willen maken van het leven. Voor de één is dat inderdaad een rustig en geregeld bestaan achter de geraniums, maar voor de ander is dat een actief leven vol afwisseling.

18 januari 2017 - 10:01 |  Redactie |   reacties Lees verder
Willem-Alexander ziet Abraham

De viering van Koningsdag krijgt dit jaar een speciaal tintje, want op 27 april wordt koning Willem-Alexander vijftig jaar. Dat is een mijlpaal in een mensenleven waarbij extra wordt stilgestaan. In Nederland zet men dan meestal een pop voor de deur die Abraham voorstelt of men komt met een speciale Abrahamskoek. Of een pot mosterd, want Abraham weet waar die gehaald wordt. Al deze varianten zullen waarschijnlijk bij de viering in Tilburg gebruikt gaan worden. Persoonlijk zou ik het erg leuk vinden als Tilburg – toch een echte carnavalsstad – Pierre Kartner zou uitnodigen om de koning toe te zingen als Vader Abraham. Pierre is als Bredanaar tenslotte een beetje de buurman van Tilburg. Maar goed, het is nog even afwachten wat Tilburg de koninklijke familie zal gaan voorschotelen.

11 januari 2017 - 10:20 |  Redactie |   reacties Lees verder
Gouden bruiloft

Prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven vieren deze week, op 10 januari, hun gouden bruiloft. Een bijzonder moment, want hoeveel paren is het nog gegeven om deze mijlpaal te bereiken? Scheidingen, maar ook vroegtijdig overlijden zorgen ervoor dat het tegenwoordig echt bijzonder is geworden dat paren ’goud’ halen.

04 januari 2017 - 16:13 |  Redactie |   reacties Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | ... | 44 |