×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Abonnemente afsluitenBestel los nummer

Jaar royalty

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Weekend link

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Volg Royalty op Twitter!

Afgelopen weekend waren prins Joachim van Denemarken en zijn vrouw Marie er even lekker tussen uit. Ze gingen naar Zwitserland, naar Génève. In deze prachtige stad is Marie opgegroeid, en zij keert er samen met haar man zo af en toe nog graag naar terug. Marie vertelde in de Zwitserse stad openhartig over haar getrouwde leven tot nu toe en haar kinderwens.

29 september 2008 - 15:13 |  Redactie |   reacties Lees verder

Prinses Elena en haar echtgenoot Jaime de Marichalar hebben een gezamenlijke verklaring naar het Spaanse persbureau Efe gestuurd, waarin zij afstand nemen van een artikel in het tijdschrift Epoca. In het bewuste artikel wordt beweerd dat prinses (infanta) Elena haar huwelijk met Jaime definitief wil laten ontbinden. Het paar leeft al geruime tijd gescheiden van tafel en bed. Als reden voor de scheiding voert Epoca het vermeende cocaïnegebruik van De Marichalar aan. Op het internet circuleren al sinds november 2007, toen het Spaanse hof de scheiding van tafel en bed bekend maakte, geruchten over de schoonzoon van koning Juan Carlos.

28 september 2008 - 20:30 |  Redactie |   reacties Lees verder

Graaf Patrick d’Udekem d’Acoz, de vader van de Belgische prinses Mathilde is donderdagochtend op 72-jarige leeftijd overleden. Het overlijden komt niet als een verrassing, aangezien hij de laatste maanden ernstig ziek was. Prinses Mathilde week de afgelopen dagen geen moment van de zijde van haar vader, met wie zij een zeer innige band had.

26 september 2008 - 12:08 |  Redactie |   reacties Lees verder

De wereldwijde financiële crisis stopt zelfs niet aan de paleismuren. Wegens de inflatie en de gestegen energieprijzen heeft koningin Elizabeth II meer geld aan de Britse regering gevraagd, maar niet gekregen. Volgens een bericht in dagblad The Independent heeft het koningshuis meer geld nodig om de stijgende kosten voor de sanering van het paleis, de energie, levensmiddelen en het personeel het hoofd te kunnen bieden.

26 september 2008 - 11:35 |  Redactie |   reacties Lees verder

Valentino, Gucci, Natan en Etro. Máxima heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze zich graag kleedt in de prachtige creaties van deze topcouturiers. Maar er was ook kritiek. Máxima koos namelijk nooit voor ontwerpen van Nederlandse couturiers. Jammer, zo vonden velen, want de prinses zou een goed visitekaartje kunnen zijn voor de Nederlandse modeindustrie. Maar er lijkt wat veranderd te zijn. De prachtige paarse jurk die Máxima droeg kwam uit ons eigen land. Ze kocht hem bij Hoogeweegen & Rouwers aan het Haagse Noordeinde, waar Máxima inmiddels een trouwe klant is. De creatie die ze op Prinsjesdag droeg was van de hand van Herbert Rouwers. Daarmee worden aanvankelijke geruchten dat het een 'simpel confectiejurkje' was naar het Rijk der Fabelen verwezen. Herbert Rouwers is nog relatief onbekend als mode-ontwerper. Maar hij zal na Prinsjesdag 2008 op een heleboel extra klanten kunnen rekenen!

25 september 2008 - 12:59 |  Redactie |   reacties Lees verder

Royalty-verslaggeefster Dominique de Graaf volgde prinses Astrid en haar echtgenoot prins Lorenz tijdens hun bezoek aan Peking, waar ze ondermeer de Paralympische Spelen volgden. Aan Royalty vertelt de prinses: ’Ik vond de openingsceremonie enorm indrukwekkend en zeer ontroerend. Zeker omdat tijdens het spektakel de minder-validen in de schijnwerpers stonden. Het doet mij deugd te zien dat de Chinese autoriteiten zo veel belangstelling in de minder-validen tonen.' Tussen het Belgische koningshuis en China is al meer dan een eeuw sprake is van een hechte band. De tweede koning van België, Leopold II, reisde tijdens zijn regeerperiode (1865-1909) al naar China; een trip die al zijn opvolgers ook ondernamen. Diezelfde passie voor China lijkt echter ook bij Astrid, Lorenz en hun vijf kinderen aanwezig te zijn.’China is een fascinerend land, het verandert ontzettend snel. Mijn oudste dochter, Maria Laura, studeert zelfs Chinees. Ze spreekt de taal al een beetje en legt op dit moment examen af. Vorig jaar, toen ze hier studeerde, zijn we met het hele gezin naar Peking geweest. Zelfs onze kleinste (Laetitia Maria, nu 5 jaar) was mee. Het is hier enorm indrukwekkend en het was dan ook een onvergetelijke ervaring om dat met de kinderen te kunnen delen.’

23 september 2008 - 12:14 |  Redactie |   reacties Lees verder

22 september 2008 - 17:03 |  Redactie |   reacties Lees verder

De site van Royalty is alweer een paar weken ‘online’. Duizenden mensen die geïnteresseerd zijn in koninklijk nieuws hebben inmiddels kennisgemaakt met deze aanvulling op het tijdschrift Royalty. Naast nieuws en achtergronden zullen hier ook filmpjes te zien zijn van koninklijke gebeurtenissen, van toen en nu. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de inhuldiging van koningin Beatrix, de traan van Máxima of het huwelijk van Floris en Aimée. Als u zelf een leuk filmpje heeft van een lid van de Koninklijke Familie, dan kunnen we dat ook voor u op onze site plaatsen. Op dit moment zijn er filmpjes geplaatst bij de biografiën van onder andere koningin Beatrix, prinses Máxima, prins Willem-Alexander,  prins Constantijn en prinses Margriet.... Klik snel op de op de carrousel van Oranjes bovenaan de pagina en geniet van de leukste filmpjes.

22 september 2008 - 15:45 |  Redactie |   reacties Lees verder
Wat een ergernis!

Prinsjesdag is een van de weinige Staatstradities die we in ons land hebben. De Gouden Koets, de troonrede, het koffertje en de hoedjes: het hoort er allemaal bij. Maar wat heb ik me gisteren zitten ergeren. Niet aan de koningin, hoor. Zij zag er prachtig uit. Evenals prinses Máxima. De kleding van prinses Laurentien is niet mijn smaak, maar ze heeft in elk geval haar eigen stijl. Net als prinses Margriet. Nee, de ergernis betrof de dames politici. Met name de jonge garde maakt van Prinsjesdag een parodie. Met de meest vreemde dingen op hun hoofd, krijgen ze misschien de lachers op hun hand maar ik zal deze dames politiek nooit meer serieus nemen.

17 september 2008 - 14:28 |  Redactie |   reacties Lees verder

15 september 2008 - 16:10 |  Redactie |   reacties Lees verder

Het Huis der Koningin gaat er in 2009 op vooruit. Dat blijkt uit de door NRC gepubliceerde Rijksbegroting. In 2008 moeten de Koningin, prins Willem-Alexander en prinses Máxima het doen met 6,1 miljoen euro. Volgend jaar hebben ze negen ton meer te besteden. Deze zeven miljoen is voor het inkomen van het drietal, een deel van de personeelskosten en niet-personele kosten. 

13 september 2008 - 22:26 |  Redactie |   reacties Lees verder

Hier is ze dan!

12 september 2008 - 13:02 |  Redactie |   reacties Lees verder

Koningin Rania van Jordanië is zeer actief op YouTube. Ze heeft hier haar eigen kanaal (http://www.youtube.com/user/QueenRania), waar ze regelmatig een nieuw filmpje plaatst. Daarin spreekt ze de kijkers toe en roept ze op tot meer begrip voor elkaar. De Jordaanse koningin is de eerste royal die internetters direct via het web toespreekt.

11 september 2008 - 15:47 |  Redactie |   reacties Lees verder

Wat in Nederland niet meer mag, kan in Oostenrijk nog wel. En vandaar dat prins Willem-Alexander de afgelopen dagen in het diepste geheim even met prinses Máxima naar Lech ging om daar te jagen. Samen met jachtvriend Stefan Wolf ging hij op zoek naar een groot hert, dat door het woud bij Lech moet rondlopen. Naar verluidt was de tocht zonder succes. Er werd niets geschoten. Kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima bleven vier dagen in Lech. Ze maakten samen een aantal wandelingen en genoten van het gezelschap van Oostenrijkse vrienden.

10 september 2008 - 10:51 |  Redactie |   reacties Lees verder

Hoe onbetrouwbaar de Britse pers kan zijn, blijkt nu weer. Al weken schreven de Engelse tabbloids dat het koningin Elizabeth een doorn in het oog was dat Kate Middleton geen werk had. De vorstin vond, aldus de kranten, dat de vriendin van prins William ook een eigen leven moest opbouwen en in ieder geval zou ervaren hoe het is om te werken, voordat er überhaupt aan verloving gedacht kon worden. Maar wat blijkt? Kate heeft, volgens het Engelse tijdschrift Hello, wel degelijk al geruime tijd een fulltime baan.

09 september 2008 - 13:33 |  Redactie |   reacties Lees verder

08 september 2008 - 11:39 |  Redactie |   reacties Lees verder

In een interview met de GPD-kranten sprak prinses Laurentien afgelopen zaterdag ook uitgebreid over het moederschap. Ze vindt haar werkzaamheden soms moeilijk te combineren met haar gezin. 'Het is een heel gepuzzel. Iedere keer verandert de situatie. Eloise krijgt dit jaar voor het eerst huiswerk. Ik heb nu al tot en met december in mijn agenda gezet dat ik haar zeker een paar keer per week wil helpen. Eloise gaat een nieuwe fase in, daar wil ik bij zijn. Als ik 's avonds laat vraag 'hoe was het op school?' heeft zij natuurlijk geen zin meer om iets te vertellen. Tegelijkertijd weet ik nu al dat ik haar niet dagelijks kan helpen. Als ik straks merk dat er in één week geen dag overblijft om samen huiswerk te maken, moet ik het anders organiseren.

08 september 2008 - 10:19 |  Redactie |   reacties Lees verder

Julia Carolina Catharina is de naam van het dochtertje van Prinses Margarita en haar man Tjalling ten Cate. Zij zijn sinds woensdag 3 september de trotse ouders van het meisje. Julia woog bij geboorte 3325 gram en ze is kerngezond. Margarita is bevallen in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam. De beide ouders hebben laten weten ‘intens dankbaar’ te zijn. Nieuwbakken vader Tjalling heeft kort na de geboorte direct aangifte gedaan bij het gemeentehuis in Amsterdam. Julia is het eerste officiële kleinkind van prinses Irene. Tijdens het verjaardagsfeest van Koningin Beatrix en prinses Margriet maakte Tjalling zijn entree in de koninklijke familie. Margarita en Tjalling hebben kennen gegeven dat ze hopen zo veel mogelijk buiten de publieke belangstelling te blijven. Ze willen Julia zoveel mogelijk buiten de schijnwerpers laten opgroeien.

08 september 2008 - 09:04 |  Redactie |   reacties Lees verder

De Paralympische Spelen zijn, in navolging van de Olympische Spelen, afgelopen zaterdag van start gegaan in Peking. Zaten Willem-Alexander en Máxima nog op de tribune bij de ‘normale’ Spelen, prinses Margriet zal de gehandicapte sporters aanmoedigen. Ze heeft zaterdag de spectaculaire opening bijgewoond en zal nog diverse onderdelen gaan bekijken waar Nederlandse gehandicapte sporters deelnemen. Twee jaar geleden was Margriet ook bij de Paralympics aanwezig. De prinses is in Peking in haar hoedanigheid van lid van het erebestuur van het IPC (International Paralympic Committee). Naast Margriet zijn er vele andere royals in Peking. Prinses Astrid en prins Lorenz van België zijn er evenals prinses Elena van Spanje en prins Félix van Luxemburg. Namens Engeland is prins Edward er en Zweedse kroonprinses Victoria is er om haar gehandicapte landgenoten aan te moedigen. De Paralympische Spelen krijgen doorgaans veel minder aandacht dan de Olympische Spelen. Door de vele royals die aanwezig zijn, zullen ook deze Spelen wellicht meer aandacht krijgen. Margriet zal tot 10 september in Peking verblijven.

08 september 2008 - 09:02 |  Redactie |   reacties Lees verder

Maar weinig mensen weten dat prins Maurits lid is van een professioneel zeilteam. Het World Sailing Team neemt deelt aan grote zeilraces. ’Het begon allemaal elf jaar geleden, toen een groep van zeven vrienden besloot dat het tijd voor verandering was. Van een dagje met het gezin zeilen onder Nederlandse weersomstandigheden, naar het meedoen aan exotische regatta’s over heel de wereld,’ vertelde de prins onlangs. De zeven mannen kenden elkaar al jaren, maar hadden nog nooit echt samen aan een race meegedaan. In 1998 namen de vrienden voor het eerst deel aan de Sint Maarten Heineken Regatta, en sindsdien hebben ze aan de meeste wedstrijden in de Caraïben meegedaan. Ieder bemanningslid heeft zijn eigen taken aan boord. De komst van sponsors heeft ervoor gezorgd dat het World Sailing Team ook professioneler is geworden. Immers, alleen bij mooie prestaties zijn sponsors bereid het jaar daarop weer mee te doen.

05 september 2008 - 18:15 |  Redactie |   reacties Lees verder
| 1 | ... | 466 | 467 | 468 | 469 |