×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Abonnemente afsluitenBestel los nummer

Jaar royalty

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Weekend link

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Volg Royalty op Twitter!

07 oktober 2008 - 11:31 |  Redactie |   reacties Lees verder
Mijn favoriete koningin

Koningin Elizabeth kan bij mij weinig verkeerd doen. Ik heb een zwak voor de Engelse vorstin omdat ik haar een koningin pur sang vind die de eeuwenoude traditie van haar Huis op een moderne manier voortzet. Dat doet ze consequent, zonder gemaakt populair te doen. Ze valt nooit uit haar rol. Ze is dé Queen, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. In Nederland vind ik het af en toe jammer om vast te stellen dat onze royals het prins of prinses zijn een beetje als een baan van negen tot vijf zien. Een mooi voorbeeld was de ophef over een foto van prinses Máxima met bril. De foto was gemaakt tijdens een werkbezoek van de prinses, maar op een moment dat door de RVD was aangemerkt als een privé-moment. En dus kregen de media die de foto plaatsten het aan de stok met de RVD. Dat zou in Engeland nooit zijn gebeurd. Royal ben je daar 24 uur per dag.

06 oktober 2008 - 13:55 |  Redactie |   reacties Lees verder

Prinses Máxima heeft op donderdag 2 oktober een bezoek gebracht aan Krakau, in het zuiden van Polen. Máxima was hier aanwezig op een conferentie over een toegankelijke financiële sector in Oost-Europa en Centraal-Azië. Prinses Máxima is lid van de VN-Adviseursgroep voor een Toegankelijke Financiële Sector. In het kader van dit lidmaatschap woont zij dit soort bijeenkomsten bij. Donderdag heeft zij namens deze groep, wetgevers en toezichthouders toegesproken over het toegankelijk maken van financiële diensten aan lage inkomensgroepen. De prinses sprak tijdens deze driedaagse bijeenkomst ook met vertegenwoordigers uit onder andere Armenië, Wit-Rusland, Azerbeidzjan, Georgië, Kazachstan, Kirgizië, Moldavië, Rusland, Oezbekistan.

03 oktober 2008 - 10:57 |  Redactie |   reacties Lees verder

01 oktober 2008 - 15:33 |  Redactie |   reacties Lees verder

01 oktober 2008 - 14:30 |  Redactie |   reacties Lees verder

We zullen koningin Beatrix dit jaar geen koffie of soep zien serveren. En ook de andere leden van de koninklijke familie zullen zich begin november niet (zichtbaar) inzetten voor het goede doel. Waar de Oranjes de afgelopen jaren met veel plezier vrijwilligerswerk deden op Make a Difference Day (MADD) is dat voor dit jaar geschrapt. Volgens de organisatie zal er wel een light-versie van MADD zijn, maar zonder hulp van de koninklijke familie. ’We gaan samenwerken met het Oranjefonds. Op 20 en 21 maart is de groots opgezette nieuwe Make A Difference Day. Het is dan ook beter weer dan in november. En we verwachten dat de leden van de koninklijke familie dan weer enthousiast mee zullen werken,’ aldus woordvoerder Paul van Ieperen. Zie ook de column van Marc van der Linden

30 september 2008 - 15:40 |  Redactie |   reacties Lees verder
Tradities

Nederland en tradities lijken niet zo goed samen te gaan. Na een paar jaar is er meestal al sprake van slijtage en weer een paar jaar later wordt het dan afgeschaft of krijgt een naamsverandering. In de meeste gevallen krijgt een leuk evenement niet eens de kans om een traditie te worden. En zelfs met tradities die de tand des tijds hebben overleefd, wordt er gemakkelijk omgesprongen. Pakjesavond wordt al lang niet meer altijd op vijf december gevierd. Meestal wordt er voor een avond in het weekend voorafgaand aan die dag gekozen. En Sinterklaas dreigt het te gaan verliezen van de Kerstman, die nota bene op onze Sint gebaseerd is. Zelfs bij nieuwe koninklijke tradities lijkt er al snel het klad in te komen.

30 september 2008 - 15:34 |  Redactie |   reacties Lees verder

Wie de favoriete dieren van de Oranjes moet opnoemen, zal daarbij niet zo snel denken aan vogels. Del liefde voor honden en paarden is bekend, maar toch vormen vogels meer nog dan voornoemde dieren een belangrijke rol in het leven van koningin Beatrix en prins Willem-Alexander. Koningin Beatrix was dan ook diep bedroefd toen de papegaai die zij ooit kreeg van prins Claus, vorig jaar overleed. De kroonprins had toen zo met zijn moeder te doen dat zij, op zijn kosten, een nieuwe mocht uitzoeken in een Haagse papegaaienwinkel. Beatrix koos voor een grijze roodstaartpapegaai- net zo een als ze ooit van prins Claus had gekregen. Dit zijn de praters onder de papegaaien.

29 september 2008 - 16:05 |  Redactie |   reacties Lees verder

Afgelopen weekend waren prins Joachim van Denemarken en zijn vrouw Marie er even lekker tussen uit. Ze gingen naar Zwitserland, naar Génève. In deze prachtige stad is Marie opgegroeid, en zij keert er samen met haar man zo af en toe nog graag naar terug. Marie vertelde in de Zwitserse stad openhartig over haar getrouwde leven tot nu toe en haar kinderwens.

29 september 2008 - 15:13 |  Redactie |   reacties Lees verder

Prinses Elena en haar echtgenoot Jaime de Marichalar hebben een gezamenlijke verklaring naar het Spaanse persbureau Efe gestuurd, waarin zij afstand nemen van een artikel in het tijdschrift Epoca. In het bewuste artikel wordt beweerd dat prinses (infanta) Elena haar huwelijk met Jaime definitief wil laten ontbinden. Het paar leeft al geruime tijd gescheiden van tafel en bed. Als reden voor de scheiding voert Epoca het vermeende cocaïnegebruik van De Marichalar aan. Op het internet circuleren al sinds november 2007, toen het Spaanse hof de scheiding van tafel en bed bekend maakte, geruchten over de schoonzoon van koning Juan Carlos.

28 september 2008 - 20:30 |  Redactie |   reacties Lees verder

Graaf Patrick d’Udekem d’Acoz, de vader van de Belgische prinses Mathilde is donderdagochtend op 72-jarige leeftijd overleden. Het overlijden komt niet als een verrassing, aangezien hij de laatste maanden ernstig ziek was. Prinses Mathilde week de afgelopen dagen geen moment van de zijde van haar vader, met wie zij een zeer innige band had.

26 september 2008 - 12:08 |  Redactie |   reacties Lees verder

De wereldwijde financiële crisis stopt zelfs niet aan de paleismuren. Wegens de inflatie en de gestegen energieprijzen heeft koningin Elizabeth II meer geld aan de Britse regering gevraagd, maar niet gekregen. Volgens een bericht in dagblad The Independent heeft het koningshuis meer geld nodig om de stijgende kosten voor de sanering van het paleis, de energie, levensmiddelen en het personeel het hoofd te kunnen bieden.

26 september 2008 - 11:35 |  Redactie |   reacties Lees verder

Valentino, Gucci, Natan en Etro. Máxima heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze zich graag kleedt in de prachtige creaties van deze topcouturiers. Maar er was ook kritiek. Máxima koos namelijk nooit voor ontwerpen van Nederlandse couturiers. Jammer, zo vonden velen, want de prinses zou een goed visitekaartje kunnen zijn voor de Nederlandse modeindustrie. Maar er lijkt wat veranderd te zijn. De prachtige paarse jurk die Máxima droeg kwam uit ons eigen land. Ze kocht hem bij Hoogeweegen & Rouwers aan het Haagse Noordeinde, waar Máxima inmiddels een trouwe klant is. De creatie die ze op Prinsjesdag droeg was van de hand van Herbert Rouwers. Daarmee worden aanvankelijke geruchten dat het een 'simpel confectiejurkje' was naar het Rijk der Fabelen verwezen. Herbert Rouwers is nog relatief onbekend als mode-ontwerper. Maar hij zal na Prinsjesdag 2008 op een heleboel extra klanten kunnen rekenen!

25 september 2008 - 12:59 |  Redactie |   reacties Lees verder

Royalty-verslaggeefster Dominique de Graaf volgde prinses Astrid en haar echtgenoot prins Lorenz tijdens hun bezoek aan Peking, waar ze ondermeer de Paralympische Spelen volgden. Aan Royalty vertelt de prinses: ’Ik vond de openingsceremonie enorm indrukwekkend en zeer ontroerend. Zeker omdat tijdens het spektakel de minder-validen in de schijnwerpers stonden. Het doet mij deugd te zien dat de Chinese autoriteiten zo veel belangstelling in de minder-validen tonen.' Tussen het Belgische koningshuis en China is al meer dan een eeuw sprake is van een hechte band. De tweede koning van België, Leopold II, reisde tijdens zijn regeerperiode (1865-1909) al naar China; een trip die al zijn opvolgers ook ondernamen. Diezelfde passie voor China lijkt echter ook bij Astrid, Lorenz en hun vijf kinderen aanwezig te zijn.’China is een fascinerend land, het verandert ontzettend snel. Mijn oudste dochter, Maria Laura, studeert zelfs Chinees. Ze spreekt de taal al een beetje en legt op dit moment examen af. Vorig jaar, toen ze hier studeerde, zijn we met het hele gezin naar Peking geweest. Zelfs onze kleinste (Laetitia Maria, nu 5 jaar) was mee. Het is hier enorm indrukwekkend en het was dan ook een onvergetelijke ervaring om dat met de kinderen te kunnen delen.’

23 september 2008 - 12:14 |  Redactie |   reacties Lees verder

22 september 2008 - 17:03 |  Redactie |   reacties Lees verder

De site van Royalty is alweer een paar weken ‘online’. Duizenden mensen die geïnteresseerd zijn in koninklijk nieuws hebben inmiddels kennisgemaakt met deze aanvulling op het tijdschrift Royalty. Naast nieuws en achtergronden zullen hier ook filmpjes te zien zijn van koninklijke gebeurtenissen, van toen en nu. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de inhuldiging van koningin Beatrix, de traan van Máxima of het huwelijk van Floris en Aimée. Als u zelf een leuk filmpje heeft van een lid van de Koninklijke Familie, dan kunnen we dat ook voor u op onze site plaatsen. Op dit moment zijn er filmpjes geplaatst bij de biografiën van onder andere koningin Beatrix, prinses Máxima, prins Willem-Alexander,  prins Constantijn en prinses Margriet.... Klik snel op de op de carrousel van Oranjes bovenaan de pagina en geniet van de leukste filmpjes.

22 september 2008 - 15:45 |  Redactie |   reacties Lees verder
Wat een ergernis!

Prinsjesdag is een van de weinige Staatstradities die we in ons land hebben. De Gouden Koets, de troonrede, het koffertje en de hoedjes: het hoort er allemaal bij. Maar wat heb ik me gisteren zitten ergeren. Niet aan de koningin, hoor. Zij zag er prachtig uit. Evenals prinses Máxima. De kleding van prinses Laurentien is niet mijn smaak, maar ze heeft in elk geval haar eigen stijl. Net als prinses Margriet. Nee, de ergernis betrof de dames politici. Met name de jonge garde maakt van Prinsjesdag een parodie. Met de meest vreemde dingen op hun hoofd, krijgen ze misschien de lachers op hun hand maar ik zal deze dames politiek nooit meer serieus nemen.

17 september 2008 - 14:28 |  Redactie |   reacties Lees verder

15 september 2008 - 16:10 |  Redactie |   reacties Lees verder

Het Huis der Koningin gaat er in 2009 op vooruit. Dat blijkt uit de door NRC gepubliceerde Rijksbegroting. In 2008 moeten de Koningin, prins Willem-Alexander en prinses Máxima het doen met 6,1 miljoen euro. Volgend jaar hebben ze negen ton meer te besteden. Deze zeven miljoen is voor het inkomen van het drietal, een deel van de personeelskosten en niet-personele kosten. 

13 september 2008 - 22:26 |  Redactie |   reacties Lees verder

Hier is ze dan!

12 september 2008 - 13:02 |  Redactie |   reacties Lees verder
| 1 | ... | 463 | 464 | 465 | 466 |