×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Abonnemente afsluitenBestel los nummer

Jaar royalty

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Weekend link

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Volg Royalty op Twitter!

Prinses Máxima, iedereen houdt van haar. Jeroen Snel probeert in het boek Koningin Máxima achter het geheim van haar populariteit te komen. Hij gaat met haar mee naar haar vaderland Argentinië, doet verslag van haar bezoeken aan verre landen en ziet hoe ze het microkrediet promoot. Hij ziet hoe vanzelfsprekend prinses Maxima haar plaats inneemt onder vorstinnen en presidenten, hoogwaardigheidsbekleders en sultans. En als econome lijkt Maxima samen te vallen met haar werk voor microkrediet en haar positie als VN-ambassadeur. Dit doet ze als volwaardig moeder, actief betrokken bij haar gezin en het schoolleven van de kleine prinsesjes. Hoe ziet haar toekomst eruit wanneer Willem-Alexander als koning Willem IV de troon bestijgt? 

31 juli 2009 - 14:52 |  Redactie |   reacties Lees verder

31 juli 2009 - 12:43 |  Redactie |   reacties Lees verder

Donderdag viert Marokko het jaarlijkse Feest van de Troon. Het is op 30 juli tien jaar geleden dat de huidige koning Mohammed zijn vader Hassan II opvolgde. Mohammed VI van Marokko is ongekend populair in zijn land. Hij wordt gezien als de 'cool king' van het Afrikaanse continent. Mohammed wordt vaak omschreven als hip, modern en charmant. Mohammed is gek op het varen op een jetski, sporten, hij bezit meerdere snelle auto's en ook zijn kledingstijl is verre van ouderwets. 

30 juli 2009 - 16:26 |  Redactie |   reacties Lees verder

Zijn de kranten de mediacode beu? Die vraag kan men zich stellen bij het openslaan van de ochtendkranten van vandaag. AD plaatst een foto van Willem-Alexander, Máxima en Amalia op de ski's op de pistes van Villa La Angostura. En Trouw plaatst op pagina vijf een foto van Máxima die aan het abseilen is. Op de website www.royalblog.nl van GPD staat bovendien een ander vakantiekiekje, geblurred weliswaar. De foto's zijn geleverd door het internationale persbureau AP. Het zijn paparazzi-foto's: er is niet geposeerd en er is geen toestemming verleend om de foto's te publiceren. En daarmee dus in strijd met de mediacode. Eerder deze week adviseerde de Rijksvoorlichtingsdienst een tijdschrift nog andere vakantiefoto's niet te plaatsen. De dienst, die voorlichting van het Koninklijk Huis verzorgt en aanspreekpunt is voor mediacode-zaken, zal nu dus moeten reageren. En op het ongeoorloofd publiceren van vakantie staan fikse sancties. Tot nu toe maakten de Prins van Oranje en zijn vrouw, ook namens de kinderen, altijd de gang naar de rechter. Dat was nadat de weekbladen Privé en Party  vakantiefoto's publiceerden. De rechter gaf het kroonprinselijk paar in beide gevallen gelijk en veroordeelden de bladen tot het betalen van schadevergoeding. Het is voor het eerst dat twee kranten de regels van de mediacode overschrijden aangaande vakantiefoto's en het zou vreemd zijn als de kroonprins nu NIET naar de rechter stapt.

30 juli 2009 - 09:40 |  Redactie |   reacties Lees verder

Dierenrechtenactivist Peter Janssen, beter bekend als de vegan streaker, ontkent dat hij plannen had voor een aanslag op koningin Beatrix. Hij is ook weer vrijgelaten uit de gevangenis.

29 juli 2009 - 16:07 |  Redactie |   reacties Lees verder
Monaco

Toen ik – heel lang geleden – bij Weekend begon was het vorstenhuis van Monaco hot. Er ging geen week voorbij of we hadden wel nieuws over een van de leden van de prinselijke familie. En met Stéphanie of Caroline op de voorpagina haalden we gegarandeerd enorme verkoopcijfers. Het leven van de Monegaskische Grimaldi’s leek één grote soap. De matriarch – prinses Grace – was bij een dramatisch ongeluk om het leven gekomen. Ze was een Hollywoodlegende geweest die daarna – kan het romantischer? – met een echte prins was getrouwd die zijn ministaatje als privé-eigendom runde. Na de dood van Grace – die in Nederland al sinds jaar en dag ten onrechte Gracia wordt genoemd – ontspoorde haar familie. Dochter Stéphanie kreeg steeds weer verkeerde vriendjes en werd voortdurend halfnaakt op de stranden nabij Monte Carlo gesignaleerd. Caroline vond wél geluk, maar verloor haar man tijdens een dramatisch tv-ongeluk, dat nota bene live op tv te zien was geweest. En Albert, de toekomstige vorst van het ministaatje- leek allesbehalve serieus te willen worden. Weekend volgde alles op de voet en de meeste van die artikelen schreef ik. Ik durf niet te schatten, maar het zou me niet verbazen als ik meer dan 100.000 woorden over de Monegaskische royals op papier heb gezet.

29 juli 2009 - 12:18 |  Redactie |   reacties Lees verder

27 juli 2009 - 15:48 |  Redactie |   reacties Lees verder

27 juli 2009 - 09:31 |  Redactie |   reacties Lees verder

Journaliste Jos Hagers is op 8 juli jl. overleden. Ze was jarenlang als journalist werkzaam bij De Telegraaf en was de eerste échte royaltyjournalist van ons land. Ze bracht vele scoops. Zo vond ze Pim Lier, de geheime halfbroer van koningin Juliana, en schreef ze over Miss Pepper, het vermiste hondje van koningin Beatrix. Daarnaast was ze, ook door eigen ervaringen, zeer betrokken bij het leed dat in Nederlands-Indië was aangericht tijdens de Tweede Wereldoorlog. Haar artikelen, onder andere over de Troostmeisjes, zorgden voor erkenning van de slachtoffers en hun nabestaanden. Josje, zoals ze werd genoemd, was een echte journaliste: kritisch en onafhankelijk. Dat zorgde ervoor dat ze aan het Hof bepaald niet geliefd was. Volgens de overlevering werd ze om die reden bij de Telegraaf van het onderwerp Royalty afgehaald. Jos ging in 2002 met pensioen. Begin juli werd ze getroffen door een hersenbloeding. Niet veel later overleed ze.

24 juli 2009 - 15:30 |  Redactie |   reacties Lees verder

Peter Janssen die bekend staat als de vegan streaker, wordt verdacht van het beramen van een aanslag op koningin Beatrix. Dat zegt zijn advocaat Gerard Spong dinsdag in een reactie op de arrestatie van zijn cliënt maandag. De raadsman heeft Janssen inmiddels gesproken en zegt dat de dierenrechtenactivist ontkent dat hij een aanslag op de koningin wilde plegen. Spong weet nog niet wat er maandag bij de huiszoekingen is aangetroffen. Hij zegt dat het voor hem ook nog niet bekend is wat de aanwijzingen voor de verdenking zijn. Janssen moet woensdag voor de rechter-commissaris verschijnen. Dan wordt volgens de advocaat waarschijnlijk meer duidelijk.De rechtbank in Rotterdam besloot op 30 juni wegens persoonlijke omstandigheden het voorarrest van de dierenactivist te schorsen. Hij mocht naar huis om zijn zieke moeder te verzorgen. Janssen werd maandag thuis bij zijn moeder in Vught gearresteerd. Bij de doorzoeking van twee woningen in Vught en Wissekerke (Noord-Beveland) zijn twee computers in beslag genomen.

21 juli 2009 - 13:37 |  Redactie |   reacties Lees verder

Prins Willem-Alexander en Máxima hadden gister een volle, maar leuke dag. Op het winderige Wassenaarse strand vond in de ochtend het jaarlijkse fotomoment plaats met het gezin. Amalia, Alexia en Ariane waren voorbereid: 'Gewoon zo vriendelijk mogelijk doen, dan ben je er zo snel mogelijk weer vanaf,' was de tip die hun vader ze meegaf. Ze gedroegen zich voorbeeldig en genoten zichtbaar van alle aandacht. Voor de kleine Ariane was het nog vrij nieuw allemaal, maar ze zwaaide naar iedereen, haar grote zus Amalia niet uit het oog verliezend. 

21 juli 2009 - 10:46 |  Redactie |   reacties Lees verder
De koningin op vakantie

Zou zíj het ook doen? Lekker in badpak onderuitgezakt op een ligbedje in de zon liggen met een goed boek en een cocktail binnen handbereik? Vast wel. Niets menselijks is onze royals vreemd. Pas als wij het zien wordt het vreemd. De koningin in badpak? Dat zijn we niet gewend. En ook Beatrix zou zich zeer ongemakkelijk voelen als ze zou weten dat wij haar zo konden zien. Onze koningin mag dan een gewoon mens zijn, als ze onder de mensen is, is ze zich daar voortdurend van bewust en dan is menselijk gedrag voor haar eigenlijk een beetje uit den boze. Wat zouden we raar opkijken als we haar op het toilet van een theater of een snackbar zouden tegenkomen. Dus daar komt Beatrix niet. Als ze ergens officieel is, wordt er altijd een speciaal toilet voor de koningin gereserveerd, die vooraf zelfs door een hofdame wordt geïnspecteerd en ten tijde van het bezoek natuurlijk niet door anderen gebruikt mag worden. En heeft Beatrix zin in een kroketje, dan zal ze dat thuis eten of iemand eropuit sturen om het te halen. En mocht u de koningin, of een andere royal, eens in een situatie zien waarin ze liever niet herkend worden, is het beste devies: negeren! Niet zeggen: Goh, wat leuk dat ik u hier bij de pedicure tegenkom. En laat het foto’s maken ook maar beter achterwege.

15 juli 2009 - 16:31 |  Redactie |   reacties Lees verder

14 juli 2009 - 10:11 |  Redactie |   reacties Lees verder

05 juli 2009 - 17:02 |  Redactie |   reacties Lees verder
Joepie de Poepie

Ik ben het niet in alle opzichten met de mediacode eens. Zo vind ik dat de regels met betrekking tot het fotograferen van de volwassen leden van de koninklijke familie te streng zijn geworden. Maar van het begin af aan vond ik wél dat de kinderen van Willem-Alexander en Máxima de kans moesten krijgen om een zo normaal mogelijke jeugd te krijgen. Dat is ook in het belang van journalisten en fotografen. Het zou heel erg zijn als Amalia al van jongs af aan een hekel heeft aan fotografen zou hebben, omdat ze bij haar school of in haar tuin gefotografeerd kon worden. Maar af en toe knaagt dat begrip wel een beetje aan me. Ik zou u namelijk heel graag willen laten zien hoe leuk de prinsesjes het nu hebben. Een fietsvakantie van het kroonprinselijke gezin in Zeeland werd gefotografeerd door een toerist, maar de beelden mochten niet gepubliceerd worden. En afgelopen weekend was Máxima met haar dochters in het Concertgebouw in Amsterdam om er het Kleuter Zing Event bij te wonen.

02 juli 2009 - 14:33 |  Redactie |   reacties Lees verder

Bernardo Guillermo, de oudste zoon van prinses Christina, gaat in september trouwen met Eva Prinz-Valdes. In maart zijn zij al voor de wet getrouwd. Dat liet de familie woensdag weten. Op 13 april hebben zij een dochtertje gekregen, dat zij Isabel Christina hebben genoemd.

01 juli 2009 - 16:37 |  Redactie |   reacties Lees verder

De vrouw van prins Louis van Luxemburg is vanaf nu prinses Tessy. Haar schoonvader heeft besloten, ‘uit liefde voor zijn zoon’, Tessy tot prinses van Luxemburg verheven. Tijdens de nationale feestdag in Luxemburg werd deze nieuwe titel bekendgemaakt. Tessy, die tot voor kort als Mevrouw Nassau door het leven ging, mag tevens het predikaat Koninklijke Hoogheid voeren.

30 juni 2009 - 16:06 |  Redactie |   reacties Lees verder

30 juni 2009 - 09:49 |  Redactie |   reacties Lees verder

26 juni 2009 - 09:41 |  Redactie |   reacties Lees verder
De vlucht van de sjah

Royalty is niet alleen mijn werk, maar ook mijn hobby. U moet dus niet vreemd opkijken als u me in het buitenland aan het zwembad ziet liggen met een dik boek over de een of andere vorst. Afgelopen week kreeg ik het onlangs verschenen boek over de laatste sjah van Perzië (nu Iran) in handen. Een dikke pil, van maar liefst 710 pagina’s. Maar ik had meteen zin om te gaan lezen, omdat de sjah me altijd heeft gefascineerd. Hij was een huisvriend van de Oranjes en woonde hier onder meer het zilveren huwelijk van Juliana en Bernhard bij. Wie de sjah niet kent, kent zeker zijn weduwe Farah Diba wel. Haar memoires verschenen enkele jaren geleden en werden wereldwijd een bestseller. Maar een goed boek over de sjah was er nog niet. In januari verscheen echter het Engelstalige boek ’The Life and Times of the Shah’ van Gholam Reza Afkhami en ik ben meteen gaan lezen. Als klein jongetje maakte de vlucht van de sjah en zijn gezin al veel indruk op me. Royalty fascineerde me toen dus ook al. Ik begreep toen niet waarom de sjah moest vluchten.

24 juni 2009 - 12:00 |  Redactie |   reacties Lees verder
| 1 | ... | 459 | 460 | 461 | 462 | ... | 469 |