×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Abonnemente afsluitenBestel los nummer

Jaar royalty

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Weekend link

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Volg Royalty op Twitter!

28 september 2009 - 14:42 |  Redactie |   reacties Lees verder

Op zondag 20 september is Pieter, de zoon van Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita, in de kapel van Paleis Het Loo te Apeldoorn gedoopt. 

24 september 2009 - 16:21 |  Redactie |   reacties Lees verder
Lof voor de Queen Mum

Bij het vak royaltyjournalist hoort veel lezen. Dat is niet altijd een lolletje, want er verschijnen veel boeken waarin, voor mij, alleen maar oud nieuws staat. Het boek van collega Jeroen Snel bijvoorbeeld ziet er prachtig uit en is een echte aanrader voor alle mensen die nog niks over Máxima weten. Het is degelijk gemaakt en het verdient dus een plekje in mijn boekenkast. Het zal over jaren bovendien een handig naslagwerk zijn om er de details van de eerste jaren van de prinses in ons land op na te lezen. Maar Jeroen snapt ook wel dat ik aan het lezen van zijn boek niet echt heel veel plezier heb beleefd. Dat is niet vals bedoeld, maar gewoon een nuchtere vaststelling. Heel wat erger is het om een boek te lezen waaraan je je ergert.

22 september 2009 - 14:19 |  Redactie |   reacties Lees verder

22 september 2009 - 10:25 |  Redactie |   reacties Lees verder

Secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties heeft maandag in New York prinses Máxima benoemd tot zijn speciale pleitbezorger voor toegankelijke financiën voor iedereen, inclusief ontwikkelingslanden. Het is de bedoeling dat de prinses zich in haar nieuwe rol namens Ban Ki-moon wereldwijd zal inzetten om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken. De prinses zet zich al langer in op het terrein van de toegankelijkheid van de financiële sector. In haar nieuwe functie zal ze de komende tijd landen bezoeken om haar boodschap onder de aandacht te brengen. Dinsdag gaat Máxima meteen al aan de slag als ze een toespraak houdt op de jaarlijkse vergadering van het Clinton Global Initiative, de goededoelenorganisatie van president Bill Clinton.

22 september 2009 - 09:55 |  Redactie |   reacties Lees verder

Pieter Anton Maurits Erik van Vollenhoven, zoon van prins Pieter-Christiaan en prinses Anita, is zondag gedoopt in de kapel van Paleis Het Loo in Apeldoorn.

20 september 2009 - 19:07 |  Redactie |   reacties Lees verder

Koningin Beatrix woont zondagmiddag in Nijmegen de vijfenzestigste herdenking van de bevrijding van die stad bij. Ook de Britse prins Philip, de man van koningin Elizabeth, komt naar Nijmegen. Amerikaanse en Britse troepen bevrijdden Nijmegen op 20 september 1944 na felle gevechten met Duitse soldaten. De koningin en Philip zijn aanwezig bij de herdenkingsplechtigheid op het Keizer Traianusplein in het centrum van Nijmegen. Eerder op de dag wordt de gewaagde Amerikaanse oversteek van de Waal bij Oosterhout nagespeeld.

20 september 2009 - 11:23 |  Redactie |   reacties Lees verder

Ze zijn nog maar net weer op Nederlandse bodem of prins Willem-Alexander en prinses Máxima vertrekken wederom naar de Verenigde Staten. 

17 september 2009 - 14:21 |  Redactie |   reacties Lees verder

De langverwachte biografie van de Engelse koningin Elizabeth, the Queen Mum is vanaf nu te koop. Heel Engeland wachtte met spanning op het boek waarin er voor het eerst wordt geput uit bronnen die nooit eerder openbaar zijn gemaakt.

17 september 2009 - 13:23 |  Redactie |   reacties Lees verder
Retourtje New York

’Nederland heeft zoveel bestuurders naar New York gestuurd dat er niemand meer over is om het land te besturen,’ schreef de Washington Post afgelopen week naar aanleiding van het feest rondom het feit dat de Nederlanders 400 jaar geleden voet aan wal zetten in Amerika. Het was wat cynisch bedoeld, maar het klopte wel. De burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam, de commissaris van de Koningin van Friesland, ministers, statenleden, gedeputeerden, wethouders - allemaal liepen ze in The Big Apple in het kielzog van Máxima en Willem-Alexander. En allemaal hoopten ze bij de Amerikanen een streepje voor te hebben, omdat het de Nederlanders waren die ooit Nieuw Amsterdam stichtten – het huidige New York. Maar of dat zo is, vraag ik me af. De meesten gaan mijns inziens gewoon voor het feestje en het weekje weg uit eigen land. Daar is op zich niks mis mee, want ook op bestuurlijk niveau mag je natuurlijk wel eens een feestje vieren.

17 september 2009 - 10:30 |  Redactie |   reacties Lees verder

15 september 2009 - 15:44 |  Redactie |   reacties Lees verder

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima zijn op dit moment in New York om daar aanwezig te zijn bij de viering van 400 jaar New York. Ze waren daar het afgelopen weekend al om het huwelijk van Bernardo en zijn vrouw Eva bij te wonen. Maar de komende week staat volledig in het teken van NY400. De viering NY400 markeert vierhonderd jaar vriendschap tussen Nederland en de Verenigde Staten. Het paar wordt vergezeld door de heer Timmermans, staatssecretaris voor Buitenlandse Zaken en kabinetscoördinator voor NY400. NY400 is een initiatief van het Nederlandse kabinet in samenwerking met lokale en provinciale overheden, New York City en New York State, de stichting Henry Hudson 400, culturele instellingen, het bedrijfsleven en Nederlandse en Amerikaanse partners.

07 september 2009 - 13:36 |  Redactie |   reacties Lees verder

Een groot deel van de koninklijke familie is gearriveerd in New York, waar zaterdag het huwelijk van Bernardo Guillermo zal plaatsvinden. De oudste zoon van prinses Christina geeft in de namiddag zijn jawoord aan Eva Prinz-Valdes, de moeder van zijn dochter Isabel Christina. Het paar trouwde in maart al voor de wet. Bij de huwelijksplechtigheid zullen vele Oranjes acte de presence geven. Naast prinses Christina, haar ex-man Jorge en hun andere kinderen Juliana en Nicholas is er een grote delegatie uit Nederland. Prins Willem-Alexander, prinses Máxima en prinses Laurentien vlogen vrijdag naar New York. Een dag daarvoor vertrok prinses Margarita met haar man Tjalling naar de Big Apple. Op het huwelijk worden ook prinses Marilène en prins Maurits verwacht. Of prinses Irene, de peettante van Bernardo, erbij zal zijn is nog niet bekend.

04 september 2009 - 22:33 |  Redactie |   reacties Lees verder

Prins Willem-Alexander heeft maandagmiddag op Villa Eikenhorst in Wassenaar uit handen van Jochem Uytdehaage de postzegels ‘Sporttop: aandacht voor talent’ in ontvangst genomen.

01 september 2009 - 11:20 |  Redactie |   reacties Lees verder
Op glad ijs in Mozambique

’Is dat wel zo verstandig?’ schoot er door me heen toen Willem-Alexander vorig jaar bekendmaakte dat hij een vakantievilla laat bouwen in Mozambique. En inmiddels is duidelijk dat het bouwen van een huis in een van de armste landen ter wereld veel problemen met zich meebrengt. Dat had Willem-Alexander kunnen weten. Zijn familie komt immers al sinds jaar en dag in Afrika en kent het continent door en door. Ik kom er zelf ook veel. Ik ben van het continent en de mensen gaan houden. Ik begrijp dan ook waarom Willem-Alexander er zo graag een eigen plek wil hebben. Maar ik vraag me af of het voor iemand in zijn positie wel zo verstandig is. In Afrika gaan dingen nu eenmaal wat anders dan wij gewend zijn. In alle gebieden in Afrika waar rijke mensen zich vestigen, gebeurt steeds hetzelfde. Er ontstaan enorme krottenwijken, gevuld met mensen uit andere regio’s die hopen op een beter leven. De sociale omstandigheden in die wijken worden er vaak nog slechter dan voorheen. Misdaad, prostitutie en drugsgebruik zijn aan de orde van de dag in al die gebieden. Het klinkt allemaal cynisch en somber, maar het is helaas de werkelijkheid. In Afrika kun je niet een beetje helpen. Als je het doet, moet je het goed doen en moeilijke keuzes maken.

27 augustus 2009 - 14:08 |  Redactie |   reacties Lees verder

Steeds meer wordt duidelijk dat er nog al wat mis gaat rondom de bouw van de vakantievilla van prins Willem-Alexander en prinses Máxima. Afgelopen week bleek al dat prins Willem-Alexander het beheer van zijn vakantiehuis in Mozambique heeft overgedragen aan een stichting op Paleis Noordeinde. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst vonden de prins en de premier het 'gezien de aard van het project verstandig afstand te creëren tussen de prins van Oranje en de ontwikkeling van de villa'. Maar ook de beloofde infrastructuur en hulp aan de lokale bevolking blijft achter. De Telegraaf meldt dat de projectontwikkelaar die mede namens de kroonprins een exclusief resort bouwt in Mozambique niet doet wat hij beloofd heeft. Zo zouden de voorzieningen voor de lokale bevolking nogal achter blijven bij de gemaakte beloften.

27 augustus 2009 - 11:00 |  Redactie |   reacties Lees verder

De opnamen voor de nieuwe VPRO dramaserie Bernhard, Schavuit van Oranje zijn eind juli van start gegaan. Hoewel het vermoedelijk pas in januari volgend jaar op TV te zien zal zijn, zijn de eerste beelden hoopgevend.

26 augustus 2009 - 16:38 |  Redactie |   reacties Lees verder

In het kader van 400 jaar handelsbetrekkingen met Japan zijn Keizerlijke Hoogheden Prins en Prinses Akishino van Japan op dit moment in Nederland.

25 augustus 2009 - 16:22 |  Redactie |   reacties Lees verder

Niemand blijft gespaard in de kredietcrisis, ook de koninklijke families niet. Het laatste slachtoffer is de Engelse prins Andrew. De hertog van York dacht slim te zijn en alvast zijn chalet voor het komende wintersport-seizoen vast te leggen. Maar nu is de reisorganisatie Descent International, waar hij de reis had geboekt, failliet gegaan. Deze organisatie is gespecialiseerd in luxueuze ski-vakanties. Deze vroege boeking heeft prins Andrew een slordige 30.000 pond gekost (ruim €35.000). De organisatie heeft zo’n 1,5 miljoen pond (€1,7 miljoen) schuld achtergelaten, en dus lijkt het erop dat Andrew kan fluiten naar zijn geld en op zoek moet naar een ander vakantieoord.

24 augustus 2009 - 16:31 |  Redactie |   reacties Lees verder

Charlotte Casiraghi, de 23-jarige dochter van prinses Caroline van Monaco heeft haar eerste televisie-interview gegeven. Ze verscheen in een Frans sport programma, samen met haar oom prins Albert. In het begin is ze nog wat onwennig, maar na een tijdje groeit haar enthousiasme. Het is leuk om te zien dat Albert haar even bemoedigend in haar knie knijpt, want voor Charlotte is het ongetwijfeld erg spannend om voor het eerst een interview op TV te geven. Maar ze voelt zich snel op haar gemak, wellicht ook omdat het interview over haar grootste passie, paardrijden, gaat. De interviewer vraagt Charlotte een aantal dingen over een ruiterevenement wat in Monaco plaatsvond. Ook heeft ze het over de moeilijke tijd door een blessure aan haar hand, na een auto-ongeluk. De reacties van kijkers na afloop gingen niet zozeer over het interview, maar over de opvallend lage stem van Charlotte.

24 augustus 2009 - 11:56 |  Redactie |   reacties Lees verder
| 1 | ... | 455 | 456 | 457 | 458 | ... | 466 |