×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Abonnemente afsluitenBestel los nummer

Jaar royalty

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Weekend link

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Volg Royalty op Twitter!

Vandaag zijn de onderzoeksresultaten bekend gemaakt van een Koninklijke enquete, uitgevoerd door bureau Multiscope. Naar aanleiding van de introductie van EA’s nieuwste game MySims Kingdom peilde men onder andere de mening over de Oranjes. Uit het onderzoek blijkt dat prinses Máxima de onbetwiste nummer één is als het gaat om meest favoriete leden van het Koninklijk Huis (62,9%). Koningin Beatrix blijft ook populair. Met 19% eindigt Hare Majesteit als tweede achter haar schoondochter. De derde plek is voor Willem-Alexander, die 15% van de stemmen kreeg. Prinses Margarita voert het lijstje met minst favoriete personen aan met een overduidelijke meerderheid van 51,3%. prinses Laurentien scoort met 24,6% een tweede plaats, terwijl prins Friso ook niet echt populair is en met 17,8% de derde plek bezet. Prinses Mabel is met 3,2% onbemind bij het Nederlandse volk.

30 oktober 2008 - 10:19 |  Redactie |   reacties Lees verder

29 oktober 2008 - 14:13 |  Redactie |   reacties Lees verder

27 oktober 2008 - 12:13 |  Redactie |   reacties Lees verder

Gisteren is in het Amstel Hotel in Amsterdam een uniek, nieuw boek gepresenteerd: ‘Ontwerpers van Oranje’. Schrijfster Els Smit laat de couturiers aan het woord die vertellen over hun werk voor de Oranjes. Het resultaat is een informatief én rijk geïllustreerd boek. Couturier Theresia Vreugdenhil nam het eerste exemplaar in ontvangst. Zij was maar liefst 42 jaar lang de vaste ontwerpster van de kleding van de Koningin. Bekijk hieronder het filmpje van de presentatie, gemaakt door uitgeverij Nieuw Amsterdam.

24 oktober 2008 - 16:34 |  Redactie |   reacties Lees verder
Paleis Soestdijk

’Wat de pers ook beweert, er is hier genoeg te zien!’ De gids die ons groepje door paleis Soestdijk gaat rondleiden, kijkt me bewust niet aan, maar de boodschap is duidelijk. Met een lachje zeg ik: ’Ik voel me niet aangesproken, hoor.’ En dat is naar waarheid. Wie nog niet geweest is, moet zeker naar paleis Soestdijk gaan. Een unieke kans om het paleis nog te zien zoals het bewoond werd door Juliana en Bernhard. Maar dat neemt niet weg dat het bezoek wel wat teleurstellingen met zich mee brengt. Voor mensen die er nooit geweest zijn, zal het kleiner lijken dan men altijd heeft gedacht. En er is ook veel minder grandeur dan men bij een paleis zou verwachten. Paleis Soestdijk is meer een uit de kluiten gevallen woonhuis, waar zich heel veel heeft afgespeeld. Dat men nu binnen de muren kan kijken, is heel bijzonder. En eigenlijk zou iedereen dat moeten doen.

24 oktober 2008 - 15:11 |  Redactie |   reacties Lees verder

Voor een artikel in één van de komende nummers van Royalty zijn wij opzoek naar mensen met een bijzondere verzameling. Verzamelt u speciaal Oranje-porselein? Of heeft een mooie collectie geboorte- of bedankkaartjes? Dan wil de redactie van Royalty graag contact met u. We zijn benieuwd naar uw verhaal achter uw verzameling en waarom uw collectie zo bijzonder is. Bent u trots op uw verzameling en lijkt het u leuk om zelf eens in Royalty te staan? Mail dan naar redactie@royalty.audax.nl

23 oktober 2008 - 15:00 |  Redactie |   reacties Lees verder

15 oktober 2008 - 11:48 |  Redactie |   reacties Lees verder

14 oktober 2008 - 12:34 |  Redactie |   reacties Lees verder

12 oktober 2008 - 13:02 |  Redactie |   reacties Lees verder

Prinses Máxima en prins Willem-Alexander wonen de afgelopen dagen zo'n beetje in het vliegtuig. Na een korte week in New York, voor diverse conferenties vertrok Máxima naar Paraguay. Willem-Alexander ging naar Duitsland, voor een toespraak. Aan het reizen naar het buitenland komt ook volgende week geen einde. Wellicht dat Máxima met de kinderen naar Italië gaat om daar (een deel) van de herfstvakantie door te brengen. De Prins van Oranje woont als voorzitter van de VN Adviesraad voor Water en Sanitatie op woensdag 15 oktober in Pretoria, Zuid-Afrika de viering bij van Global Handwashing Day. Deze dag is in het leven geroepen om mensen ervan bewust te maken dat zij hun handen met water en zeep moeten wassen, bijvoorbeeld na toiletbezoek en voor het bereiden van eten. Nu sterven er elk jaar meer dan 3,5 miljoen kinderen onder de vijf jaar aan diarree en longontsteking, grotendeels doordat mensen niet de gewoonte hebben hun handen met water en zeep te wassen.

10 oktober 2008 - 10:48 |  Redactie |   reacties Lees verder

De prins van Oranje hield gisteren een toespraak in het Duitse Hitzacker. Natuurlijk blikte hij ook terug zijn vader en diens speciale band met zijn geboorteplaats. 'Een van de mooie kanten van mijn werk is, dat ik de kans krijg om veel van de wereld te zien. Dat ik in de gelegenheid ben om kennis te maken met de meest bijzondere plekken en culturen. En tegelijkertijd wint door die boeiende kennismaking met het exotische, het vertrouwde ook aan bekoring. Deze omgeving en deze stad hebben voor mij dat vertrouwde, alsof ik heel dicht bij huis ben.

08 oktober 2008 - 11:21 |  Redactie |   reacties Lees verder

07 oktober 2008 - 11:31 |  Redactie |   reacties Lees verder
Mijn favoriete koningin

Koningin Elizabeth kan bij mij weinig verkeerd doen. Ik heb een zwak voor de Engelse vorstin omdat ik haar een koningin pur sang vind die de eeuwenoude traditie van haar Huis op een moderne manier voortzet. Dat doet ze consequent, zonder gemaakt populair te doen. Ze valt nooit uit haar rol. Ze is dé Queen, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. In Nederland vind ik het af en toe jammer om vast te stellen dat onze royals het prins of prinses zijn een beetje als een baan van negen tot vijf zien. Een mooi voorbeeld was de ophef over een foto van prinses Máxima met bril. De foto was gemaakt tijdens een werkbezoek van de prinses, maar op een moment dat door de RVD was aangemerkt als een privé-moment. En dus kregen de media die de foto plaatsten het aan de stok met de RVD. Dat zou in Engeland nooit zijn gebeurd. Royal ben je daar 24 uur per dag.

06 oktober 2008 - 13:55 |  Redactie |   reacties Lees verder

Prinses Máxima heeft op donderdag 2 oktober een bezoek gebracht aan Krakau, in het zuiden van Polen. Máxima was hier aanwezig op een conferentie over een toegankelijke financiële sector in Oost-Europa en Centraal-Azië. Prinses Máxima is lid van de VN-Adviseursgroep voor een Toegankelijke Financiële Sector. In het kader van dit lidmaatschap woont zij dit soort bijeenkomsten bij. Donderdag heeft zij namens deze groep, wetgevers en toezichthouders toegesproken over het toegankelijk maken van financiële diensten aan lage inkomensgroepen. De prinses sprak tijdens deze driedaagse bijeenkomst ook met vertegenwoordigers uit onder andere Armenië, Wit-Rusland, Azerbeidzjan, Georgië, Kazachstan, Kirgizië, Moldavië, Rusland, Oezbekistan.

03 oktober 2008 - 10:57 |  Redactie |   reacties Lees verder

01 oktober 2008 - 15:33 |  Redactie |   reacties Lees verder

01 oktober 2008 - 14:30 |  Redactie |   reacties Lees verder

We zullen koningin Beatrix dit jaar geen koffie of soep zien serveren. En ook de andere leden van de koninklijke familie zullen zich begin november niet (zichtbaar) inzetten voor het goede doel. Waar de Oranjes de afgelopen jaren met veel plezier vrijwilligerswerk deden op Make a Difference Day (MADD) is dat voor dit jaar geschrapt. Volgens de organisatie zal er wel een light-versie van MADD zijn, maar zonder hulp van de koninklijke familie. ’We gaan samenwerken met het Oranjefonds. Op 20 en 21 maart is de groots opgezette nieuwe Make A Difference Day. Het is dan ook beter weer dan in november. En we verwachten dat de leden van de koninklijke familie dan weer enthousiast mee zullen werken,’ aldus woordvoerder Paul van Ieperen. Zie ook de column van Marc van der Linden

30 september 2008 - 15:40 |  Redactie |   reacties Lees verder
Tradities

Nederland en tradities lijken niet zo goed samen te gaan. Na een paar jaar is er meestal al sprake van slijtage en weer een paar jaar later wordt het dan afgeschaft of krijgt een naamsverandering. In de meeste gevallen krijgt een leuk evenement niet eens de kans om een traditie te worden. En zelfs met tradities die de tand des tijds hebben overleefd, wordt er gemakkelijk omgesprongen. Pakjesavond wordt al lang niet meer altijd op vijf december gevierd. Meestal wordt er voor een avond in het weekend voorafgaand aan die dag gekozen. En Sinterklaas dreigt het te gaan verliezen van de Kerstman, die nota bene op onze Sint gebaseerd is. Zelfs bij nieuwe koninklijke tradities lijkt er al snel het klad in te komen.

30 september 2008 - 15:34 |  Redactie |   reacties Lees verder

Wie de favoriete dieren van de Oranjes moet opnoemen, zal daarbij niet zo snel denken aan vogels. Del liefde voor honden en paarden is bekend, maar toch vormen vogels meer nog dan voornoemde dieren een belangrijke rol in het leven van koningin Beatrix en prins Willem-Alexander. Koningin Beatrix was dan ook diep bedroefd toen de papegaai die zij ooit kreeg van prins Claus, vorig jaar overleed. De kroonprins had toen zo met zijn moeder te doen dat zij, op zijn kosten, een nieuwe mocht uitzoeken in een Haagse papegaaienwinkel. Beatrix koos voor een grijze roodstaartpapegaai- net zo een als ze ooit van prins Claus had gekregen. Dit zijn de praters onder de papegaaien.

29 september 2008 - 16:05 |  Redactie |   reacties Lees verder

Afgelopen weekend waren prins Joachim van Denemarken en zijn vrouw Marie er even lekker tussen uit. Ze gingen naar Zwitserland, naar Génève. In deze prachtige stad is Marie opgegroeid, en zij keert er samen met haar man zo af en toe nog graag naar terug. Marie vertelde in de Zwitserse stad openhartig over haar getrouwde leven tot nu toe en haar kinderwens.

29 september 2008 - 15:13 |  Redactie |   reacties Lees verder
| 1 | ... | 451 | 452 | 453 | 454 | 455 |