×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Abonnemente afsluitenBestel los nummer

Jaar royalty

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Weekend link

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Volg Royalty op Twitter!

Prins Carlos gaat trouwen. De oudste zoon van prinses Irene en prins Carlos Hugo de Bourbon Parma trouwt volgend jaar met Annemarie Gualthérie van Weezel. Dit liet de familie woensdag weten. 

07 oktober 2009 - 13:55 |  Redactie |   reacties Lees verder
Happy end voor Sarah?

Weet u nog wie de hertogin van York is? Meer dan vijftien jaar geleden zou bijna iedereen in een adem ’Sarah’ hebben gezegd. Maar de laatste jaren is ze een beetje in de vergetelheid geraakt. Sarah was de grote liefde van de Britse prins Andrew en na hun huwelijk was ze zelfs even nóg populairder dan prinses Diana. Sarah werd als een meisje van het volk gezien, tegenover Diana die uit de aristocratie stamde. Zelfs aan het hof ging het goed. Ten opzichte van de verlegen Diana deed de vrolijke en uitbundige Sarah het een stuk beter bij Elizabeth en haar familie.

07 oktober 2009 - 11:30 |  Redactie |   reacties Lees verder

Opnieuw lijkt de koninklijke familie aan een drama te zijn ontkomen, zo schrijft het tijdschrift Weekend deze week. Vlak voor het Amsterdamse huis van prins Floris vond vorige maand midden in de nacht een grote ontploffing plaats. De woning van de prins raakte beschadigd en het gezin verliet in het diepste geheim Amsterdam. 

07 oktober 2009 - 11:11 |  Redactie |   reacties Lees verder

Er wordt een film gemaakt over de Britse prins Harry. Niet Harry zelf, maar een acteur zal zijn rol gaan vertolken. De film, die The Spare (de reserve) zal gaan heten, wordt gemaakt ter ere van zijn 25e verjaardag. In de film zal de kijker een kijkje in het leven van de prins krijgen. Het overlijden van zijn moeder, prinses Diana, komt ruimschoots aan bod. De film besteedt ook ruim aandacht aan de 77 dagen van de prins in Afghanistan. Volgens de regisseur was dat juist een periode waarin Harry zich eens niet de reserve van zijn oudere broer, prins William, voelde.

05 oktober 2009 - 16:25 |  Redactie |   reacties Lees verder

In het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair is een interview met prins Willem-Alexander en prinses Máxima. Een journaliste van het beroemde Amerikaanse blad ontmoette het beroemde echtpaar tijdens de recente festiviteiten (New York 400 jaar) in de Verenigde Staten. 'Met deze functie en deze verantwoordelijkheid leef je 365 dagen per jaar. En 24 uur per dag', vertellen Willem-Alexander en Máxima.

02 oktober 2009 - 09:50 |  Redactie |   reacties Lees verder

Prinses Máxima werd dinsdagmiddag 29 september heel hartelijk welkom geheten in het Bezoekerscentrum van De Nederlandsche Bank te Amsterdam. Hier woonde ze het lustrumseminar over micropensioenen bij van WorldGranny. Er stonden heel veel kinderen te wachten op de prinses, die allemaal aandacht kregen. Eén meisje kon het zelfs niet laten met Máxima te knuffelen.

29 september 2009 - 18:58 |  Redactie |   reacties Lees verder

28 september 2009 - 14:42 |  Redactie |   reacties Lees verder

Op zondag 20 september is Pieter, de zoon van Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita, in de kapel van Paleis Het Loo te Apeldoorn gedoopt. 

24 september 2009 - 16:21 |  Redactie |   reacties Lees verder
Lof voor de Queen Mum

Bij het vak royaltyjournalist hoort veel lezen. Dat is niet altijd een lolletje, want er verschijnen veel boeken waarin, voor mij, alleen maar oud nieuws staat. Het boek van collega Jeroen Snel bijvoorbeeld ziet er prachtig uit en is een echte aanrader voor alle mensen die nog niks over Máxima weten. Het is degelijk gemaakt en het verdient dus een plekje in mijn boekenkast. Het zal over jaren bovendien een handig naslagwerk zijn om er de details van de eerste jaren van de prinses in ons land op na te lezen. Maar Jeroen snapt ook wel dat ik aan het lezen van zijn boek niet echt heel veel plezier heb beleefd. Dat is niet vals bedoeld, maar gewoon een nuchtere vaststelling. Heel wat erger is het om een boek te lezen waaraan je je ergert.

22 september 2009 - 14:19 |  Redactie |   reacties Lees verder

22 september 2009 - 10:25 |  Redactie |   reacties Lees verder

Secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties heeft maandag in New York prinses Máxima benoemd tot zijn speciale pleitbezorger voor toegankelijke financiën voor iedereen, inclusief ontwikkelingslanden. Het is de bedoeling dat de prinses zich in haar nieuwe rol namens Ban Ki-moon wereldwijd zal inzetten om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken. De prinses zet zich al langer in op het terrein van de toegankelijkheid van de financiële sector. In haar nieuwe functie zal ze de komende tijd landen bezoeken om haar boodschap onder de aandacht te brengen. Dinsdag gaat Máxima meteen al aan de slag als ze een toespraak houdt op de jaarlijkse vergadering van het Clinton Global Initiative, de goededoelenorganisatie van president Bill Clinton.

22 september 2009 - 09:55 |  Redactie |   reacties Lees verder

Pieter Anton Maurits Erik van Vollenhoven, zoon van prins Pieter-Christiaan en prinses Anita, is zondag gedoopt in de kapel van Paleis Het Loo in Apeldoorn.

20 september 2009 - 19:07 |  Redactie |   reacties Lees verder

Koningin Beatrix woont zondagmiddag in Nijmegen de vijfenzestigste herdenking van de bevrijding van die stad bij. Ook de Britse prins Philip, de man van koningin Elizabeth, komt naar Nijmegen. Amerikaanse en Britse troepen bevrijdden Nijmegen op 20 september 1944 na felle gevechten met Duitse soldaten. De koningin en Philip zijn aanwezig bij de herdenkingsplechtigheid op het Keizer Traianusplein in het centrum van Nijmegen. Eerder op de dag wordt de gewaagde Amerikaanse oversteek van de Waal bij Oosterhout nagespeeld.

20 september 2009 - 11:23 |  Redactie |   reacties Lees verder

Ze zijn nog maar net weer op Nederlandse bodem of prins Willem-Alexander en prinses Máxima vertrekken wederom naar de Verenigde Staten. 

17 september 2009 - 14:21 |  Redactie |   reacties Lees verder

De langverwachte biografie van de Engelse koningin Elizabeth, the Queen Mum is vanaf nu te koop. Heel Engeland wachtte met spanning op het boek waarin er voor het eerst wordt geput uit bronnen die nooit eerder openbaar zijn gemaakt.

17 september 2009 - 13:23 |  Redactie |   reacties Lees verder
Retourtje New York

’Nederland heeft zoveel bestuurders naar New York gestuurd dat er niemand meer over is om het land te besturen,’ schreef de Washington Post afgelopen week naar aanleiding van het feest rondom het feit dat de Nederlanders 400 jaar geleden voet aan wal zetten in Amerika. Het was wat cynisch bedoeld, maar het klopte wel. De burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam, de commissaris van de Koningin van Friesland, ministers, statenleden, gedeputeerden, wethouders - allemaal liepen ze in The Big Apple in het kielzog van Máxima en Willem-Alexander. En allemaal hoopten ze bij de Amerikanen een streepje voor te hebben, omdat het de Nederlanders waren die ooit Nieuw Amsterdam stichtten – het huidige New York. Maar of dat zo is, vraag ik me af. De meesten gaan mijns inziens gewoon voor het feestje en het weekje weg uit eigen land. Daar is op zich niks mis mee, want ook op bestuurlijk niveau mag je natuurlijk wel eens een feestje vieren.

17 september 2009 - 10:30 |  Redactie |   reacties Lees verder

15 september 2009 - 15:44 |  Redactie |   reacties Lees verder

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima zijn op dit moment in New York om daar aanwezig te zijn bij de viering van 400 jaar New York. Ze waren daar het afgelopen weekend al om het huwelijk van Bernardo en zijn vrouw Eva bij te wonen. Maar de komende week staat volledig in het teken van NY400. De viering NY400 markeert vierhonderd jaar vriendschap tussen Nederland en de Verenigde Staten. Het paar wordt vergezeld door de heer Timmermans, staatssecretaris voor Buitenlandse Zaken en kabinetscoördinator voor NY400. NY400 is een initiatief van het Nederlandse kabinet in samenwerking met lokale en provinciale overheden, New York City en New York State, de stichting Henry Hudson 400, culturele instellingen, het bedrijfsleven en Nederlandse en Amerikaanse partners.

07 september 2009 - 13:36 |  Redactie |   reacties Lees verder

Een groot deel van de koninklijke familie is gearriveerd in New York, waar zaterdag het huwelijk van Bernardo Guillermo zal plaatsvinden. De oudste zoon van prinses Christina geeft in de namiddag zijn jawoord aan Eva Prinz-Valdes, de moeder van zijn dochter Isabel Christina. Het paar trouwde in maart al voor de wet. Bij de huwelijksplechtigheid zullen vele Oranjes acte de presence geven. Naast prinses Christina, haar ex-man Jorge en hun andere kinderen Juliana en Nicholas is er een grote delegatie uit Nederland. Prins Willem-Alexander, prinses Máxima en prinses Laurentien vlogen vrijdag naar New York. Een dag daarvoor vertrok prinses Margarita met haar man Tjalling naar de Big Apple. Op het huwelijk worden ook prinses Marilène en prins Maurits verwacht. Of prinses Irene, de peettante van Bernardo, erbij zal zijn is nog niet bekend.

04 september 2009 - 22:33 |  Redactie |   reacties Lees verder

Prins Willem-Alexander heeft maandagmiddag op Villa Eikenhorst in Wassenaar uit handen van Jochem Uytdehaage de postzegels ‘Sporttop: aandacht voor talent’ in ontvangst genomen.

01 september 2009 - 11:20 |  Redactie |   reacties Lees verder
| 1 | ... | 451 | 452 | 453 | 454 | ... | 462 |