×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Abonnemente afsluitenBestel los nummer

Jaar royalty

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Weekend link

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Volg Royalty op Twitter!

Een film over koningin Beatrix, een documentaire over het gijzelen van prins Harry en de vele films en series over royals die in het verleden zijn geproduceerd. Alsof het nog niet genoeg is, zijn er nu ook plannen gemaakt voor een film over het leven van 'lady Di'. 'Het zal in de geest zijn als de film 'The Queen' en zal de ups en downs van het huwelijk van Diana's huwelijk en de jongere jaren van de prinses belichten,' aldus een insider aan The Daily Mail.

18 oktober 2010 - 13:30 |  Redactie |   reacties Lees verder

De Britse koningin Elizabeth paste eerder het jaarlijkse kerstfeest voor het paleispersoneel aan naar een tweejaarlijks feest, nu stelt ze het opnieuw uit. Hiermee wil ze respect tonen voor de moeilijke economische situatie in het land, zo meldt een woordvoerder van Buckingham Palace.

17 oktober 2010 - 10:00 |  Redactie |   reacties Lees verder

In het Utrechtse Museum Speelklok heeft prinses Máxima de tentoonstelling 'SingSong, Schatten uit de Verborgen Stad' geopend. Voor het eerst zijn de keizerlijke klokken buiten China te zien. Reden voor deze unieke tentoonstelling is de nauwe samenwerking tussen het museum en het Palace Museum in Peking. Experts van het Utrechtse museum restaureerden de afgelopen jaren in nauwe samenwerking met de Chinese collega's een aantal keizerlijke klokken, die vaak honderden jaren gehavend in depots lagen. De speelklokken bevonden zich vroeger in het Keizerlijk paleis, volledig verborgen voor het publiek. Aan prinses Máxima de taak om zo'n eeuwenoude klok voor het eerst in de geschiedenis voor het publiek te laten spelen. Museumdirectrice Vera Carasso houdt nog even een slag om de arm. 'Het zou goed kunnen dat de klok het tóch niet doet. Maakt u zich geen zorgen, dat ligt dan niet u!' Met een witte handschoen stelt Máxima heel voorzichtig de klok weer in werking. Een vrolijke melodie klinkt door de zaal. Daarna wordt de prinses rondgeleid door Bob van Wely, hoofd collecties. Het Utrechtse museum bezit een schat aan kennis en ervaring op het gebied van mechanische instrumenten. Niet alleen het Palace Museum van Peking deed een beroep op het museum, ook de Hermitage in Sint Petersburg maakte eerder gebruik van de expertise van museum Speelklok.

15 oktober 2010 - 13:57 |  Redactie |   reacties Lees verder

Koningin Beatrix ontving vandaag op paleis Huis ten Bosch de twaalf ministers van het nieuwe kabinet-Rutte. Voorafgaand bood formateur Mark Rutte zijn eindverslag aan de koningin aan. De ministers legden in het paleis de eed af, waarin ze ondermeer trouw aan de grondwet beloven. De koningin heeft ondertussen de oud-ministers 'op de meest eervolle wijze ontslag verleend' en de nieuwe ministers benoemd. Ministers die ook in het vorige kabinet present waren, zoals Maxime Verhagen, zijn ontheven van hun oude taken en benoemd in hun nieuwe functie.

14 oktober 2010 - 14:00 |  Redactie |   reacties Lees verder

Zweden's nieuwste prins Daniel, sinds juni man van kroonprinses Victoria, heeft zijn eerste solo-optreden achter de rug. Tot nog toe verscheen Daniel immer aan de zijde van Victoria, maar in Shanghai zijn de wegen voor het eerst gescheiden. De Zweedse kroonprinses had op dat moment andere verplichtingen, waardoor Daniel de honneurs moest waarnemen. Nadat de prinses in de hand van Daniel knijpt en iets in zijn oor fluistert, vervolgen ze beiden hun eigen weg. De prins maakt ietwat onwennig zijn entree in een zaal, waar hij eregast is op een gezondheidsseminar. Naast het luisteren naar de sprekers, moet prins Daniel ook nog met de gasten in gesprek. De Zweedse minister Larsson was ook aanwezig tijdens de bijeenkomst. Over de prins sprak ze niets dan lof: 'Het is geweldig om te zien dat hij dezelfde dynamiek heeft als Victoria. Het is duidelijk dat ze dit graag samen doen'. Later op de avond is het paar weer verenigd voor een officieel diner.

14 oktober 2010 - 12:35 |  Redactie |   reacties Lees verder

Met nog drie maanden tot de geboorte van de tweeling van prinses Mary en kroonprins Frederik, staan Mary's artsen in het ziekenhuis van Kopenhagen reeds paraat. Bij tweelingen is een vroege geboorte namelijk niet ongewoon, vandaar dat de specialisten in de Rigshospitalet nu al alert zijn. De prinses zelf lijkt zich er tot nu toe nog niet druk om te kunnen maken. Ze werkt nog altijd en, ondanks de gestaag groeiende buik, draagt ze nog steeds hoge hakken.

13 oktober 2010 - 12:32 |  Redactie |   reacties Lees verder
Van Koninklijken Bloede

Teleac zendt momenteel elke zondagavond een leuk nieuw programma uit: Verborgen Verleden. In dit programma gaan bekende Nederlanders op zoek naar de geschiedenis van hun voorouders. Meestal blijkt die geschiedenis geheel onbekend of totaal anders te zijn dan ze zelf dachten.

13 oktober 2010 - 11:00 |  Redactie |   reacties Lees verder

Voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg dient een rechtzaak tussen de Monegaskische prinses Caroline en de staat Duitsland. Niet de prinses is aangeklaagd, maar ons buurland wordt voor het hof gedaagd. Duitsland heeft volgens het paar hun privacy onvoldoende beschermd, door een publicatie niet tegen te gaan. Het gaat om vakantiefoto's van het paar, die in 2002 in 'Frau im Spiegel' en 'Frau Aktuell' is geplaatst. Pijnlijk detail, terwijl het paar vrolijk samen vakantie viert, is prins Rainier van Monaco ernstig ziek. Waarschijnlijk is de prinses zelf niet present tijdens de zitting.Uitgever Axel-Springer zelf vindt dat zij juist gehandeld heeft, omdat het plaatsen van de foto -en daarmee het algemeen belang- belangrijker moet worden geacht dan de privacy van het koppel. De Duitse media zijn sinds het voorval al terughoudender geworden met het plaatsen van foto's van beroemdheden in hun vrije tijd. In 2009 daagde prins Willem-Alexander het persbureau AP voor de rechter wegens publicatie van vakantiefoto's van zijn gezin. Met succes, de gemaakte foto's mogen niet langer verspreid worden. De opgestelde mediacode van de RVD is echter niet als bindend erkend door de rechtbank.

12 oktober 2010 - 13:00 |  Redactie |   reacties Lees verder

De Nederlandse Antillen zijn opgehouden te bestaan als land. Curaçao en Sint Maarten zijn zelfstandige landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden geworden, zoals Aruba dat is sinds 1986 al is. Bonaire, Sint Eustatius en Saba (de BES-eilanden) vormen nu als 'bijzondere gemeenten' gedrieën 'Caribisch Nederland'. Speciaal voor de bijbehorende ceremonie zijn prins Willem-Alexander en prinses Máxima naar Curaçao gereisd, omdat daar de regering van de Nederlandse Antillen zetelde. Daar woonde het paar de allerlaatste Statenvergadering bij in Fort Amsterdam. Daarna bezocht het paar een project van het Oranje Fonds, waar fysiek of mentaal beperkte kinderen honkbal spelen.

09 oktober 2010 - 13:23 |  Redactie |   reacties Lees verder

Koningin Beatrix ontving vandaag in haar Koninklijk Paleis in Amsterdam de vier winnaars van de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst. De koningin spreekt haar waardering uit voor de kunstenaars, niet alleen vanwege hun prestatie op het artistieke vlak, maar ook voor de getoonde durf. Het zelfvertrouwen in het eigen kunnen en de durf om deze uitdaging aan te gaan, is namelijk ook een grote prestatie. Op deze manier is het mogelijk dat jong talent aan het grote publiek wordt getoond. Daarom kijgen Moran Fisher, Carl Johan Högberg, Jenny Lindblom en Kim van Norren uit handen van koningin Beatrix € 6500,- als aanmoedigingsprijs.

08 oktober 2010 - 23:59 |  Redactie |   reacties Lees verder

Net als de talloze tv-series over het Nederlandse koningshuis, krijgt ook Engeland er een nieuw episode bij. Een fictieve documentaire laat op 21 oktober aan de Britse kijkers zien wat er zou gebeuren als prins Harry in Afghanistan gevangen zou zijn genomen door Talibanstrijders. Er is in Engeland een golf van ophef ontstaan, die naar verluidt ook Buckingham Palace niet heeft overgeslagen. De Britse koningin Elizabeth zou geschokt zijn, net als prins Charles, de vader van Harry. Een woordvoerder van het Britse koninklijk huis is echter niet bereid om inhoudelijk commentaar te geven op deze fictieve documentaire. Er is te zien hoe de prins onder dreiging van de Taliban een tv-boodschap moet voorlezen. Ondertussen wordt een pistool op de gegijzelde prins Harry gericht, waarna de trekker van het (ongeladen) pistool wordt overgehaald. Ook wordt kritisch bekeken hoe de Britse regering zou onderhandelen over de vrijlating van prins Harry.

07 oktober 2010 - 16:32 |  Redactie |   reacties Lees verder

De Zweedse prins Carl Philip (31) is er klaar voor. Hij heeft zich aangemeld om in het buitenland zijn militaire bijdrage te gaan leveren. Alle officiers hebben, net als de reserve-officiers waaronder de prins valt, enige tijd geleden een brief ontvangen om zich aan te melden voor het dienen van het leger in overzeese gebieden. Geheel vrijwillig aanmelden is er niet bij, want een weigeraar hangt ontslag boven het hoofd. Carl Philip heeft zijn strepen als majoor van de marine reeds verdiend en kan binnenkort als stafofficier ingezet worden in bijvoorbeeld Afghanistan. De duur van de uitzending naar het buitenland kan verschillen van enkele weken tot enkele maanden. Maar voor hij daarvoor een uitnodiging krijgt, is niets zeker.

06 oktober 2010 - 13:00 |  Redactie |   reacties Lees verder
Een vileine Juliana

Het succes van de serie 'Bernhard, Schavuit van Oranje' heeft er voor gezorgd dat we voorlopig nog niet af zijn van dramaproducties rondom de koninklijke familie. Immers: zulke producties krijgen gemakkelijk publiciteit en dus ook gemakkelijk veel kijkers. Helaas blijkt maar al te vaak dat kwaliteit niet altijd het belangrijkste uitgangspunt van de makers is. Soms wordt een productie simpelweg afgeraffeld, zoals 'De Troon'. Een andere keer is het spel van de acteurs zo slecht – zoals bij de serie Juliana – dat zelfs de eerste aflevering niet valt uit te zitten. Bij de film Majesteit ligt dat een stuk genuanceerder: er wordt goed geacteerd en delen van de film zijn prachtig en zelfs ontroerend. Zoals de scènes met prins Claus – een prachtige rol van Jeroen Willems. Wat mij betreft had de hele film over de relatie van de koningin en haar man mogen gaan, inclusief de mooie terugblikken naar hun verlovingstijd en de huwelijksreis. Maar het meest heb ik genoten van de serie Den Uyl En De Affaire Lockheed. Aanstaande zondag, 10 oktober, is de eerste aflevering te zien en ik mocht hem al eerder bekijken.

06 oktober 2010 - 10:00 |  Redactie |   reacties Lees verder

De Noorse minister van Openbaar Bestuur, Rigmor Aasrud, is minder gul met loonsverhogingen voor de koninklijke familie dan vorig jaar. In ruil voor een kostbare maar broodnodige reparatie aan het dak van het paleis, levert de koninklijke familie dit jaar in op loonsverhogingen. Op bepaalde plekken is het dak in een dermate slechte staat, dat het water in naar binnen sijpelt. De kosten voor de renovatie zijn geraamd op 14 miljoen euro. Door de reparatie zal men in de toekomst kunnen besparen op het energieverbruik.

05 oktober 2010 - 14:49 |  Redactie |   reacties Lees verder

De Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono stelt zijn officiële bezoek aan ons land uit. Zo heeft de Indonesische regering premier Balkenende geïnformeerd, aldus The Jakarta Post. De Indonesische ambassadeur, Junus Effendi Habibie, heeft dit deze morgen ook aan BNR bevestigd. De Jakartaanse krant schrijft vandaag dat de reis is uitgesteld omdat Yudhoyono mogelijk wordt gearresteerd in ons land vanwege mensenrechtenschending en zware mishandeling. De president in ballingschap van de Republiek der Zuid-Molukken heeft een kort geding aangespannen tegen de Nederlandse Staat, waarin de arrestatie van Yudhoyono wordt geëist.

05 oktober 2010 - 10:57 |  Redactie |   reacties Lees verder

04 oktober 2010 - 16:30 |  Redactie |   reacties Lees verder

Terwijl de film 'Majesteit', over koningin Beatrix, nog in de bioscopen moet gaan draaien, worden nu alweer plannen gemaakt voor een tv-serie over onze vorstin. De VPRO, die de dramaserie 'Bernhard, Schavuit van Oranje' produceerde, gaat een vervolg maken dat ditmaal om Beatrix draait. Niet alleen het grote succes van de vorige serie zorgt ervoor dat er een vervolgt komt. Door de aanslag op Koninginnedag 2009 en alle emotionele gevolgen die dat in Nederland teweeg bracht, werd de VPRO aan het denken gezet om een nieuwe serie te maken. Deze vierdelige serie zal starten bij de Leidse studententijd van toenmalig prinses Beatrix en ingaan op de diverse crises die binnen het koningshuis hebben gespeeld.

04 oktober 2010 - 14:25 |  Redactie |   reacties Lees verder

Ditmaal geen vrij weekend voor prinses Máxima. Na gisteren de opening van een jeugdopera in Amersfoort te hebben verricht, is ook deze zondag werk aan de winkel voor de prinses. Gelukkig voor haar hoeft ze daarvoor alleen de uitreiking van de Edison Pop-prijzen bij te wonen. Om vijf voor half negen deze avond kwam ze daarom samen met haar gevolg aan bij het WTC in Rotterdam. Herman Finkers, winnaar in de categorie 'comedy', refereert in zijn dankwoord aan een gesprek dat hij had met prins Willem-Alexander. 'Hij vroeg me hoe het met mijn programma 'Na de Pauze' gaat,' verbaast Finkers zich. Vervolgens vroeg hij de prins waarom het paar niet eens komt kijken. 'Dat gaat niet,' vertelde Willem-Alexander aan de cabaretier. 'Prinses Máxima zou mijn Nedersaksische tongval niet kunnen verstaan,' roept Finkers met lichte verontwaardiging. Daarom krijgt de prinses een uitnodiging om alsnog langs te komen, om 'naast de Gooise R, ook de Almelose Oo' te leren. Naast de uitreikingen tijdens dit gouden jubileum van de Edisons, treden tal van artiesten op, zoals Kane, Caro Emerald, maar ook een 'duet' van de 3J's met Ellen ten Damme.

03 oktober 2010 - 21:11 |  Redactie |   reacties Lees verder

Amersfoort is een stad met historie én veel jonge mensen. Daarom heeft de stad sinds vandaag zijn eigen jeugdopera. Prinses Máxima verrichtte de opening van De Veerensmelterij, een gebouw dat tot 2000 nog deel uitmaakte van de wagenwerkplaats van het NS-terrein en nu in gebruik is genomen door Holland Opera. Een volle zaal met ouders, kinderen en een handvol prominenten, ontvangt prinses Máxima met een warm applaus. Máxima gaat gekleed in een kort, donkerbruin jurkje, dat ze vorige week ook in New York droeg. Speciaal voor de openingshandeling is een heuse stoomtrein gebouwd, die al stomend de zaal binnenrijdt. Met een ferme ruk aan de ketting zet prinses Máxima een luide stoomfluit in werking: De Veerensmederij is geopend! Het hele publiek, waaronder Máxima, kan hierna genieten van de voorstelling 'De Keizer is Knetter'. Daarna is er nog tijd voor een hapje en een drankje en neemt de prinses bij vertrek bovendien nog de tijd om cadeaus en bloemen in ontvangst te nemen van de mensen die urenlang buiten op haar hebben gewacht. Zo vertekt de prinses bijna een uur later dan gepland naar haar volgende afspraak.

02 oktober 2010 - 21:08 |  Redactie |   reacties Lees verder

Tijdens een ceremoniële uitreiking in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch kregen vandaag 1800 militairen de Herinneringsmedaille voor Vredesoperaties opgespeld. Dat hoefde de Koningin niet alleen te doen, ze kreeg daarbij hulp van demissionair minister Van Middelkoop van Defensie, generaal Van Uhm (Commandant der Strijdkrachten) en vertegenwoordigers van de strijdkrachten. De medaille is een blijk van waardering voor de bijzondere en moeilijke omstandigheden waaronder de militairen hebben moeten werken tijdens de ISAF-missie in de Afghaanse provincies Uruzgan en Kandahar. Tot deze missie op 1 augustus 2010 werd beëindigd, maakten de militairen deel uit van de Task Force Uruzgan, Air Task Force en ondersteunende eenheden.

01 oktober 2010 - 16:30 |  Redactie |   reacties Lees verder
| 1 | ... | 444 | 445 | 446 | 447 | ... | 466 |