×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Abonnemente afsluitenBestel los nummer

Jaar royalty

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Weekend link

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Volg Royalty op Twitter!

Vandaag en morgen in Man bijt hond een bijzondere reportage ‘De verloren dochter’. Een exclusief en opzienbarend interview in twee delen met de verloren dochter van Koningin Juliana en Prins Bernard.Zondag wordt onze vorstin Koningin Beatrix 72. Dat is tenminste zo als je er vanuit gaat dat Hare Majesteit inderdaad op 31 januari 1938 geboren is. Deze geboortedatum is echter niet helemaal onbetwist, zo beweert de 71-jarige Mary van der Horst. Na onderzoek moet zij concluderen dat Koningin Beatrix niet in 1938 geboren kan zijn, omdat zij toen geboren is als eerste dochter van Koningin Juliana en Prins Bernard.In een tweedelig interview met Man bijt hond vertelt deze bijzondere dame haar persoonlijke verhaal, het verhaal van een verloren dochter.

25 januari 2010 - 14:37 |  Redactie |   reacties Lees verder

Prinses Laurentien heeft woensdag het Nationale Voorleesdagen geopend. Ze las voor op de Oscar Romeroschool in Rotterdam en gaf op deze manier het startsein voor de Voorleesdagen. De Oscar Romero School had voor prinses Laurentien een paarse troon klaargezet. Laurentien las op de Rottterdamse basisschool De Wiebelbillenboogie van Guido van Genechten voor. Dit boek is uitgeroepen tot het Prentenboek van het jaar 2010.

20 januari 2010 - 14:56 |  Redactie |   reacties Lees verder

Koningin Beatrix brengt van 1 tot en met 3 juni een staatsbezoek aan Noorwegen. Ze gaat naar het Scandinavische land op uitnodiging van de Noorse koning Harald, liet de Rijksvoorlichtingsdienst vrijdag weten.De Koningin wordt tijdens het bezoek begeleid door de Koning en de Koningin van Noorwegen. Het staatsbezoek vindt plaats in Oslo en in een nog nader te bepalen andere stad. Koningin Beatrix bracht in 1986 ook een staatsbezoek aan Noorwegen. Toen zat de vader van koning Harald nog op de troon. Koning Harald en zijn vrouw waren in 1996 voor een staatsbezoek in Nederland.

18 januari 2010 - 16:40 |  Redactie |   reacties Lees verder

De Rijksvoorlichtingsdienst laat weten:

15 januari 2010 - 22:17 |  Redactie |   reacties Lees verder

Prins Willem-Alexander en zijn vrouw prinses Máxima zijn vandaag beiden op pad. Willem-Alexander zal donderdag in Breda de tentoonstelling ‘Woord&Wapen, in dienst van de Nassaus’ openen. Deze tentoonstelling wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 600-jarig bestaan van de Grote of Onze Lieve Vrouwekerk van Breda. Het geeft een beeld van een kerkinterieur in de periode van 1637 tot 1813.

14 januari 2010 - 09:50 |  Redactie |   reacties Lees verder

De Nederlandse koninklijke familie is in rouw gedompeld. Afgelopen week, op 6 januari, overleed in Duitsland Rixa von Amsberg, één van de zussen van prins Claus. De echtgenoot van onze koningin groeide op in een gezin waarin hij de enige zoon was. Claus werd door zijn alleen maar zussen. Sigrid, Rixa, Margit, Barbara, Theda en Christina von Amsberg kregen bij het huwelijk van hun broer met prinses Beatrix der Nederlanden landelijke bekendheid maar  leefden daarna vooral buiten de schijnwerpers. De familiebanden waren hecht en zeker in de periode dat prins Claus ziek was, waren zijn zussen ook veelvuldig in Nederland te vinden. Rixa was gezien haar leeftijd, een jaar jonger dan Claus, zeer hecht met haar enige broer. Bij het overlijden van de prins waren alle zussen aanwezig en zij begeleidden de Oranjes zelfs tot in de koninklijke grafkelder. Rixa overleed volgens haar familie 'toch nog onverwacht'. Zij laat een echtgenoot, kinderen en kleinkinderen achter. De bijzetting zal in familiekring plaatsvinden.

13 januari 2010 - 14:19 |  Redactie |   reacties Lees verder
De vloek van Monaco

Ik ben doorgaans niet iemand die snel gelooft in verhalen over een vloek die eeuwen geleden is uitgesproken. Maar zelfs de meest nuchtere persoon kan zo langzamerhand niet anders dan vaststellen dat de leden van het prinselijke huis Grimaldi maar weinig geluk in de liefde kennen. ’Hoe zit het dan met die vloek?’hoor ik u nu vragen Daarvoor moeten we flink terug in de tijd. In 1297 veroverde Francisco Grimaldi, bijgenaamd De Sluwe, het fort op de rots van Monaco. Hij vermomde zich op de avond van 8 januari als monnik (in het Italiaans 'Monaco') en kreeg zo, met in zijn kielzog zijn neef Rainier Grimaldi, gemakkelijk toegang tot het fort. Zij wisten het op gemakkelijke wijze te veroveren op de stadstaat Genua, die toen eigenaar was van het fort. Francesco slachtte er bovendien alle aanwezigen af en bij die daad zouden hij en al zijn verwanten die in Monaco verbleven vervloekt zijn. Zij zouden in Monaco nooit gelukkig worden...

13 januari 2010 - 12:00 |  Redactie |   reacties Lees verder

 Edwin De Roy van Zuydewijn diende in vorig jaar via zijn advocaat een klacht in bij de Nationale ombudsman. Hij meende dat hij door de overheid gedwarsboomd te zijn sinds hij wilde trouwen met Margarita. Uit een onderzoek van de ombudsman, Alex Brenninkmeijer, is nu gebleken dat de rijksoverheid zich niet heeft bemoeid met het privéleven van De Roy van Zuydewijn, de ex van prinses Margarita. De vermoedens van deze bemoeienis vinden geen steun in documenten of onder ede afgelegde getuigenverklaringen, aldus Brenninkmeijer. Daarmee is de klacht van De Roy ‘niet gegrond’. 

13 januari 2010 - 11:49 |  Redactie |   reacties Lees verder

In de Londense National Portrait Gallery is een portret onthult van de prinsen William en Harry. Het portret, met de broers in hun militaire uniform, werd gemaakt door Nicky Phillips. Ze hebben hier meerdere malen voor geposeerd. William draagt  de blauwe sjerp en ster van de Orde van de Kousenband. Ook draagt hij de medaille van het gouden jubileum van zijn grootmoeder, koningin Elizabeth. Harry draagt zijn medaille voor bewezen diensten in Afghanistan.

08 januari 2010 - 12:33 |  Redactie |   reacties Lees verder

Gisteren werden in het Nationaal Archief in Den Haag stukken openbaar gemaakt die nieuw licht op het leven van prins Bernhard. De nu openbaar gemaakte documenten roepen nieuwe vragen op. Was de prins uit op een Rooms-islamitisch verbond tegen het communisme? En probeerde hij de Nederlandse staat voor 50 miljoen gulden te tillen?

06 januari 2010 - 14:04 |  Redactie |   reacties Lees verder

Vanavond (Nederland 1, 22.10 uur) is de eerste aflevering van de nieuwe VPRO-serie over prins Bernhard te zien, Bernhard, schavuit van Oranje. Daarin volgen we de prins vanaf zijn door moeder Armgard gedomineerde jonge jaren (gespeeld door Daan Schuurmans) tot zijn oude dag (Eric Schneider), waarin hij prinses Máxima op het rechte pad probeert te houden, onder het motto ‘we zijn binnengehaald om de monarchie te redden’.

04 januari 2010 - 13:59 |  Redactie |   reacties Lees verder

De redactie van Royalty wenst u en uw dierbaren het allerbeste voor het nieuwe jaar. Ook in 2010 blijven we u op de hoogte houden van het nationale en internationale royaltynieuws. 

01 januari 2009 - 01:46 |  Redactie |   reacties Lees verder
Toespraak

Koningin Beatrix zal met gemengde gevoelens terugkijken op haar kersttoespraak van 2009. Aan de ene kant zal ze blij zijn dat er zoveel mensen op gereageerd hebben, maar de vele kritiek die er kwam zal ze wellicht niet verwacht hebben. Ik vond het jammer dat de koningin niet stilstond bij de aanslag op haar familie, die aan zeven toeschouwers het leven kostte en die vele levens verwoestte. Voor de nabestaanden en de andere slachtoffers zal de kerst  heel moeilijk zijn geweest. En ik neem dat de koningin er zelf tijdens de feestdagen ook veel bij stil zal hebben gestaan. Maar waarom dan niet ook een paar woorden bij de kersttoespraak? Beatrix koos ervoor om de boodschap algemeen te houden en kwam met het bijna jaarlijks terugkerende thema van naastenliefde. Daar is niets mis mee. Maar bij de kritiek op de moderne communicatiemiddelen zet ik wel een vraagteken.

30 december 2009 - 11:43 |  Redactie |   reacties Lees verder

Vandaag heeft de voormalige koning van Griekenland, koning Constantijn het huwelijk van zijn zoon prins Nikolaos (40) en zijn vriendin Tatiana Blatnik aangekondigd. De officiële bekendmaking van de verloving luidde als volgt: ‘Koningin Anne-Marie en ik zijn verheugd u de verloving van onze zoon Nikolaos en Tatiana aan te kondigen’.

28 december 2009 - 16:46 |  Redactie |   reacties Lees verder

Op eerste kerstdag, vrijdag 25 december wordt de tele-documentaire Beatrix, Majesteit’ uitgezonden. In de zogenaamde teledoc is een zoektocht naar de emoties en drijfveren van onze koningin te zien. Naast dat van haar zélf, legt de film de hoogte- en dieptepunten vast uit het leven van een aantal naamgenoten - Bea’s, Trixen en Beatrixen. Zij zijn in situaties beland die parallellen oproepen met cruciale momenten uit het leven van onze vorstin. De film start tijdens de aanslag op het  leven van Koningin Beatrix op Koninginnedag 2009, toen het er – met haar emotionele toespraak tot haar onderdanen -  heel even op leek dat onze koningin haar ‘masker’ liet vallen. Regie is in handen van Michiel van Erp.

22 december 2009 - 15:28 |  Redactie |   reacties Lees verder

De omstreden mediacode leek, vlak voor de jaarwisseling, toch weer een nieuwe test te krijgen. Weekblad Elsevier plaatst deze week, in het Kerstnummer, een foto van koningin Beatrix en prins Willem-Alexander met de ouders, broers en zusje van Máxima. Deze foto is gemaakt tijdens een privé-vakantie enkele jaren geleden. De ingelijste foto hangt in Bariloche in het kantoor van de burgemeester en Elsevier maakte er een foto van. Publicatie leek in strijd met de mediacode. Immers: gemaakt tijdens privé-momenten. Hoofdredacteur Arendo Joustra van Elsevier is zich van geen kwaad bewust. 'Ik heb geen seconde aan de mediacode gedacht bij het plaatsen van deze foto. Het artikel gaat over Bariloche en niet eens alleen maar over de koninklijke familie,' aldus Joustra. De Rijksvoorlichtingsdienst laat weten dat het in dit specifieke geval wél is toegestaan aangezien de Koninklijke Familie toestemming heeft gegeven de foto in een openbare ruimte te hangen.

17 december 2009 - 12:00 |  Redactie |   reacties Lees verder

17 december 2009 - 11:18 |  Redactie |   reacties Lees verder

16 december 2009 - 22:13 |  Redactie |   reacties Lees verder

Kroonprins Haakon ging onlangs samen met zijn vrouw Mette Marit en Marius naar het Nobelprijs concert in de Oslo Spektrum. Zanger Wyclef Jean was één van de artiesten die optrad tijdens het concert. Hij zorgde er met zijn muziek voor dat het gezin lekker stond te swingen in de Koninklijke loge. Bekijk hieronder het leuke filmpje waarin Wyclef opzoek gaat naar de prinses.

16 december 2009 - 12:02 |  Redactie |   reacties Lees verder

Dinsdagavond zullen koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Máxima in Zoetermeer aanwezig zijn bij het Koninkrijksconcert. In het Stadstheater van Zoetermeer wonen zij het vijfde Koninkrijksconcert bij ter gelegenheid van de viering van Koninkrijksdag. Het concert wordt georganiseerd door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de gemeente Zoetermeer. Het heeft als doel om op culturele wijze de verbondenheid te tonen tussen Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba. Naast een afvaardiging van het Nederlandse koningshuis zijn ook de Antilliaanse premier Emily De Jongh-Elhage en de Arubaanse premier Mike Eman zijn bij het concert aanwezig.

15 december 2009 - 14:54 |  Redactie |   reacties Lees verder
| 1 | ... | 444 | 445 | 446 | 447 | ... | 458 |