×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Abonnemente afsluitenBestel los nummer

Jaar royalty

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Weekend link

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Volg Royalty op Twitter!

Beeldvorming

Afgelopen zaterdag, 6 maart, is er een nieuwe dramaserie van de Oranjes begonnen: De Troon, gebaseerd op het zeer leesbare boek Voor De Troon Wordt Men Niet Ongestraft Geboren van Dorine Hermans en Daniela Hooghiemstra. Dat boek zorgde destijds al voor een klein relletje. Koningin Beatrix liet weten het niet eens te zijn met de inhoud. Die liet namelijk een nogal ander beeld zien van onze eerste drie Oranjekoningen dan iedereen op de lagere school had geleerd. Overspel, chantage, homoseksualiteit en machtsmisbruik zijn nu eenmaal niet de dingen waarmee de Oranjes zich graag geassocieerd zien.  ’Het is jammer dat dit soort details weer worden opgerakeld, zonder dat wordt gewezen op de prestaties van de koningen’, zo meldde de Rijksvoorlichtingsdienst namens de koningin.

02 maart 2010 - 09:58 |  Redactie |   reacties Lees verder

Hare Majesteit de Koningin en minister-president Jan-Peter Balkenende huldigen woensdag 3 maart de Nederlandse medaillewinnaars van de Olympische Spelen Vancouver 2010. De Koningin ontvangt de sporters op Paleis Huis ten Bosch. De minister-president ontvangt de winnaars in het Torentje en spreekt hen toe tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Ridderzaal in Den Haag.

01 maart 2010 - 10:30 |  Redactie |   reacties Lees verder

De Olympische winterspelen in Vancouver zijn in volle gang. Zoals bekend zijn Willem-Alexander en Máxima met hun dochters er neergestreken. We hebben ze al regelmatig op de tribune kunnen zien. Verder worden er diverse medailles gewonnen door het Nederlandse team, waaronder door schaatser Mark Tuitert. Aan prins Willem-Alexander de eer hem te huldigen in het Holland Heineken House. Bekijk hieronder het filmpje.

23 februari 2010 - 13:45 |  Redactie |   reacties Lees verder

Willem-Alexander en Máxima vertoeven samen met hun drie dochtertjes in Vancouver, waar op dit moment de Olympische Winterspelen plaatsvinden. 

16 februari 2010 - 16:12 |  Redactie |   reacties Lees verder

Behalve het gezin van Willem-Alexander en Máxima zal er binnenkort nog een lid van de Koninklijke familie afreizen naar Vancouver. Prinses Margriet zal naar Canada gaan, niet ter ere van de Olympische Spelen, maar voor de Paralympische Spelen. Ze zal van 11 tot 15 maart in Vancouver zijn. De prinses is aanwezig bij de opening en zal de daaropvolgende dagen wedstrijden bijwonen van skiën en sledgehockey. Ook zal ze diverse prijzen uitreiken en een bezoek brengen aan het Paralympisch dorp. 

12 februari 2010 - 12:35 |  Redactie |   reacties Lees verder
Olympische royals

Royals en de Olympische Spelen gaan samen als een bruine boterham en kaas. Het is een gouden combinatie omdat het voor beide partijen een win-win situatie is. De royals geven de Spelen extra aanzien en allure en de Spelen zijn voor de royals een mooie gelegenheid om het eigen land even te ontvluchten, te netwerken en vooral feest te vieren. Toen Willem-Alexander voor Nederland IOC-lid werd zorgde dat voor een grote rel. Een man met veel betere papieren voor deze erefunctie werd gepasseerd omdat de Prins van Oranje zijn zinnen had gezet op het IOC-lidmaatschap. In de Kamer was er ook wat weerstand, want het IOC zou de prins met heel wat ongure en corrupte figuren in contact gaan brengen. Maar de prins kreeg toch wat hij wilde en is inmiddels een man met aanzien geworden binnen de Olympische organisatie. En als er iemand is die er voor kan zorgen dat Nederland de Olympische Spelen van 2028 mag organiseren, dan is hij het wel.

11 februari 2010 - 12:35 |  Redactie |   reacties Lees verder

Prinses Máxima was maandag aanwezig in Frankfurt bij een G20-bijeenkomst over financiële dienstverlening aan het MKB. Máxima hield in Frankfurt een korte speech over het belang van toegang tot financiële diensten voor iedereen, niet alleen voor de kleine ondernemer door middel van een microkrediet en andere financiële diensten, maar ook voor het MKB. De Prinses pleitte voor een integrale benadering van financiële dienstverlening richting de micro-ondernemer en het MKB, bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat de micro-ondernemer die groeit tot een middelgrote ondernemer op dezelfde manier begeleid kan worden door de financiële instellingen. Aan de bijeenkomst in Frankfurt werd deelgenomen door senior managers van internationale ontwikkelingsorganisaties en investeringsbanken uit de hele wereld.

08 februari 2010 - 15:43 |  Redactie |   reacties Lees verder

Prins Willem-Alexander heeft vrijdagochtend een werkbezoek gebracht aan het politiebureau en de brandweerkazerne in Wassenaar. Het bezoek startte op het politiebureau waar hij werd ontvangen door burgemeester de heer J. Hoekema en bureauchef de heer L. Hogeboom. De Prins sprak met agenten over woninginbraken, alcoholproblematiek bij jongeren en over de opleiding van nieuwe agenten. Na een rondleiding door het politiebureau, volgde een oefening waarbij politie en brandweer hun werkwijze toonden. Aansluitend ging de Prins in gesprek met brandweerlieden over de inzet van vrijwillige- en beroepsbrandweerlieden. Ook de samenwerking met omliggende korpsen kwam aan bod. Het werkbezoek werd afgesloten met een rondleiding door de brandweerkazerne onder leiding van brandweercommandant de heer C. Michel.

05 februari 2010 - 16:19 |  Redactie |   reacties Lees verder

De Britse prins Harry is van zijn paard gevallen tijdens een polowedstrijd op Barbados. De polowedstrijd was georganiseerd om geld op te halen voor zijn stichting Sentebale. Harry werd van zijn paard gegooid toen hij een iets te scherpe bocht nam. Harry en zijn paard bleven ongedeerd, maar de prins reageerde wel razend na zijn lelijke val. Bekijk hieronder het filmpje.

05 februari 2010 - 10:22 |  Redactie |   reacties Lees verder

Minister-president Balkenende heeft op het ministerie van Algemene Zaken de beginselverklaring 'Planet First! van de Nationale Postcodeloterij en de stichting INSID in ontvangst genomen. De verklaring werd overhandigd door Prins Carlos de Bourbon de Parme, hij is de directeur van INSID. Hij deed dit samen met Boudewijn Poelmann, voorzitter van de Nationale Postcodeloterij.

03 februari 2010 - 16:32 |  Redactie |   reacties Lees verder

03 februari 2010 - 15:35 |  Redactie |   reacties Lees verder

Prof.mr. Pieter van Vollenhoven opent vrijdag 19 februari in Paleis Het Loo de fototentoonstelling ‘Door de lens van prof.mr. Pieter van Vollenhoven’. De expositie toont een overzicht van de natuurfoto’s die de heer Van Vollenhoven de afgelopen vijf jaar heeft gemaakt rond Paleis Het Loo.

03 februari 2010 - 14:24 |  Redactie |   reacties Lees verder

01 februari 2010 - 13:14 |  Redactie |   reacties Lees verder

Prinses Máxima heeft in het Vredespaleis te Den Haag een toespraak gehouden op de bijeenkomst ‘Microfinance: who profits?’ van Radio Nederland Wereldomroep. Het evenement was een onderdeel van een multimediaproject waarmee de Wereldomroep de (on)mogelijkheden rond microfinanciering bij een breed wereldwijd publiek onder de aandacht wil brengen. Minister drs. A.G. Koenders voor Ontwikkelingssamenwerking heeft ook een toespraak gehouden. Bekijk het filmpje hieronder.

28 januari 2010 - 11:51 |  Redactie |   reacties Lees verder

Weekblad HP/De Tijd komt deze week met een Oranje Special. Dankzij de Grote Oranje Enquete, waar 1346 mensen aan deelnamen, zijn er antwoorden gekomen op vragen als: Hoe denken de lezers van HP/De Tijd over koningin Beatrix en de overige leden van de koninklijke familie? Wie moet de koningin opvolgen? En wanneer? Uit de enquete blijkt verder dat prins Claus nog altijd met afstand het meest populaire lid van het koninklijk huis is. Hij kreeg van de deelnemers op het onderdeel ‘sympathie’ het rapportcijfer 6,8. Prinses Mabel scoort het laagst. Ook in deze Oranje Special: Alles over de studentenjaren van Juliana, Beatrix en Willem-Alexander. HP/De Tijd ligt nu in de winkels.

27 januari 2010 - 14:14 |  Redactie |   reacties Lees verder
Is het allemaal echt waar?

De laatste aflevering van Schavuit van Oranje heeft weer veel kijkers getrokken. Dat is niet voor niets: het is een prachtig gemaakte serie met fantastische acteurs en actrices. Ik heb er veel plezier aan beleefd, al vond ik het soms wel moeilijk dat historische feiten met fictie werden vermengd. Maar wat mij nog het meest opviel was dat de serie zoveel los maakte bij de kijkers. Het was echt het gesprek van de dag, merkte ik. Natuurlijk beginnen mensen eerder over royalty-onderwerpen te praten met mij, gezien mijn werk. Maar ik hoorde ook van familie, vrienden en collega’s hoeveel er over de serie werd gepraat. Meest gestelde vraag: is het allemaal echt waar wat er in de serie wordt beweerd? Daarop is het antwoord gemakkelijk: nee. Het is gedramatiseerd, geromantiseerd en een deel is fictie of historisch onbewezen. Maar dat waren de beroemde films over Sissi of, meer recent, The Queen óók.

27 januari 2010 - 11:38 |  Redactie |   reacties Lees verder

27 januari 2010 - 09:32 |  Redactie |   reacties Lees verder

Prins Carlos de Bourbon de Parme, de oudste zoon van prinses Irene, zal niet in Nederland trouwen. Dat vertelt hij in het nieuwe nummer van tijdschrift Royalty. In het blad zijn ook nieuwe, exclusieve foto’s van de prins en zijn verloofde Annemarie Gualthérie van Weezel te zien. ’Het huwelijk zal in Brussel plaatsvinden,’ zegt prins Carlos in Royalty. ’Er is gekozen voor Brussel, omdat het de stad is waar onze liefde in alle stilte en rust opbloeide, toen Annemarie er werkte als correspondent voor de NOS en ik als adviseur op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast wonen de ouders van Annemarie in Brussel en is het een centrale en goed te bereiken plek waar al onze –buitenlandse - vrienden en familie naar toe kunnen komen.’

26 januari 2010 - 21:23 |  Redactie |   reacties Lees verder

Vandaag en morgen in Man bijt hond een bijzondere reportage ‘De verloren dochter’. Een exclusief en opzienbarend interview in twee delen met de verloren dochter van Koningin Juliana en Prins Bernard.Zondag wordt onze vorstin Koningin Beatrix 72. Dat is tenminste zo als je er vanuit gaat dat Hare Majesteit inderdaad op 31 januari 1938 geboren is. Deze geboortedatum is echter niet helemaal onbetwist, zo beweert de 71-jarige Mary van der Horst. Na onderzoek moet zij concluderen dat Koningin Beatrix niet in 1938 geboren kan zijn, omdat zij toen geboren is als eerste dochter van Koningin Juliana en Prins Bernard.In een tweedelig interview met Man bijt hond vertelt deze bijzondere dame haar persoonlijke verhaal, het verhaal van een verloren dochter.

25 januari 2010 - 14:37 |  Redactie |   reacties Lees verder

Prinses Laurentien heeft woensdag het Nationale Voorleesdagen geopend. Ze las voor op de Oscar Romeroschool in Rotterdam en gaf op deze manier het startsein voor de Voorleesdagen. De Oscar Romero School had voor prinses Laurentien een paarse troon klaargezet. Laurentien las op de Rottterdamse basisschool De Wiebelbillenboogie van Guido van Genechten voor. Dit boek is uitgeroepen tot het Prentenboek van het jaar 2010.

20 januari 2010 - 14:56 |  Redactie |   reacties Lees verder
| 1 | ... | 439 | 440 | 441 | 442 | ... | 454 |