×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Abonnemente afsluitenBestel los nummer

Jaar royalty

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Weekend link

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Volg Royalty op Twitter!

Prins Philip wordt volgend jaar juni 90 en zal dan veel van zijn taken neerleggen, meldt het Britse hof. Er wordt gespeculeerd dat Kate, die op dat moment de vrouw van prins William is, zijn taken zal gaan overnemen. 'Prins Philip wordt 90 volgend jaar en zijn gevoel zegt dat hij het aantal verplichtingen dan moet gaan verminderen. Hij blijft echter betrokken bij 800 organisaties,' zo meldt een woordvoerder van Buckingham Palace. Zijn functie bij de universiteit van Edinburgh, die hij bekleedt sinds 1952, legt hij bijvoorbeeld wel neer, net als die van de universiteit van Cambridge. De aankondiging is voor de Britse media reden tot speculatie, want wellicht is het een opluchting voor Philip nu een nieuw familielid een aantal taken zou kunnen overnemen. 'Het is nog te vroeg om daar meer over te kunnen zeggen,' meldt een woordvoerder van St. James's Palace. Wel zouden de organisaties erop kunnen rekenen dat Philip zal worden vervangen door andere leden van het Koninklijk Huis.

24 november 2010 - 16:25 |  Redactie |   reacties Lees verder
Prinses William?

Hoe gaat Kate na haar huwelijk met William heten? Om te beginnen met de voornaam: in officiële documenten zal ze worden aangeduid met haar doopnaam Catherine. Maar in de volksmond zal het natuurlijk altijd Kate blijven. Zelfs Diana werd, toen zij lang Prinses van Wales was, in sommige landen nog altijd aangeduid met Lady Di. In Franstalige landen werd dat dan ook nog uitgesproken als ladiedie, zo ontdekte ik tijdens een pijnlijk interview voor de Franse televisie in 2002. Ik was gevraagd om een toelichting te geven bij het aanstaande huwelijk van onze kroonprins. En volgens de medewerkster was mijn Frans goed genoeg om een live-interview te kunnen doen via een straalverbinding met Parijs. Ik werd geïntroduceerd als dé royalty-journalist van Nederland – heel aardig van ze – maar stond met mijn mond vol tanden toen de verslaggeefster me vroeg: ’Máxima, est elle la nouvelle Ladie Die?’ (Is Máxima de nieuwe Lady Di?). Geen idee wat de vrouw bedoelde. ’Ladiedie?’ vroeg ik in mijn onschuld. En om het erger te maken vervolgens ook nog: ’Wát is dat?’ De vrouw keek me verbijsterd aan.

24 november 2010 - 11:15 |  Redactie |   reacties Lees verder

Daags voor Koninginnedag, vrijdag 29 april 2011, zal het huwelijk van prins William met Kate Middleton plaatsvinden in Londen. In de Westminster Abbey zullen de twee elkaar het jawoord gaan geven. Net als bij de huwelijken van prins Charles en Diana en toenmalig prinses Elizabeth met prins Philip, zal de koninklijke familie de bruiloft zelf bekostigen. Kosten voor de beveiliging zijn voor rekening van de staat.

23 november 2010 - 13:28 |  Redactie |   reacties Lees verder

Edwin de Roy van Zuydewijn, de ex-man van prinses Margarita, zou een cameraman van de Amsterdamse zender AT5 gewaarschuwd hebben voor een aanslag van ETA. Dit zou tijdens het huwelijk van prins Carlos en Annemarie plaats hebben moeten vinden. De aanslag zou zijn bedoeld voor een lid van het Spaanse Koningshuis. De cameraman is bevriend met De Roy van Zuydewijn en tijdens een ontmoeting kortgeleden kwam ook de bruiloft ter sprake. Cameraman Frank Buis vroeg daarna of Edwin ook aanwezig zou zijn. Dat ontkende hij, maar voegde eraan toe dat de cameraman op moest letten. Er zou een 'aanslag van de ETA' worden voorbereid op die dag. Uiteindelijk is Buis daags voor de bruiloft met deze informatie naar de politie gestapt, waarop De Roy van Zuydewijn verhoord is. De Roy van Zuydewijn is volgens zijn advocaat Meijjer erg boos op de politie. Volgens de Meijjer was het een onaangenaam en intimiderend gesprek. Hij weet niet waarom de politie zijn cliënt zo dringend wilde spreken.

22 november 2010 - 16:47 |  Redactie |   reacties Lees verder

Amper twee dagen nadat prins William zijn verloving met Kate Middleton heeft aangekondigd, redde hij het leven van een man. De prins werkt als reddingspiloot voor de RAF en vloog zijn helikopter na een melding daarom naar zo'n 900 meter hoogte. Daar zat, bovenop een berg, Greg Watkins, die hevige pijn in zijn borst te verduren kreeg. Het stormachtige weer maakte het er niet eenvoudiger op. 'Ik wist niet dat prins William de helikopter bestuurde, tot we bij het ziekenhuis waren geland,' vertelde Watkins aan Sunday Mirror. Een collega van de prins heeft de man uit het toestel geholpen en fluisterde hem toe: 'Prins WIlliam heeft u hierheen gevlogen.' Watkins is ervan overtuigd: 'Als de prins er niet was met zijn crew, zou ik nu dood zijn.'

22 november 2010 - 16:20 |  Redactie |   reacties Lees verder

Prinses Mathilde heeft op een Brusselse basisschool voorgelezen, als aftrap van de "voorleesweek". De prinses las twee verhalen voor: één uit het boek "1001 spookjes" van auteur Kurt De Prins, een ander uit "Allemaal praatjes" van auteur Geert De Cockere. Tussen de verhalen door zong het Vreemde Eendkoor, een koor van anderstaligen die Nederlands leren. Na afloop was er een ontbijt voor de kinderen en het koor, waaraan de prinses deelnam.

22 november 2010 - 15:43 |  Redactie |   reacties Lees verder

Toen prins Charles in 2005 met Camilla trouwde, leek het erop dat Camilla nooit koningin zou worden. David Cameron, premier van Groot Brittannië vindt dat de tijden zijn veranderd. 'Ik denk dat het land haar beter heeft leren kennen en inmiddels inziet dat het een warm persoon is met veel humor en een groot hart,' zegt de minister-president, 'maar het is nog te vroeg voor beslissingen. Ben ik een groot koningshuisfan? Ja. En ik ben ook een groot fan van Camilla.' De premier deed deze uitspraken na de uitzending van een interview met prins Charles, reeds opgenomen in augustus. De prins werd gevraagd of Camilla koningin van Engeland zou worden wanneer en indien hij zelf tot koning wordt gekroond. 'Dat is... Ach… We zullen zien, niet waar? Het zou kunnen...'

22 november 2010 - 14:15 |  Redactie |   reacties Lees verder

20 november 2010 - 17:02 |  Redactie |   reacties Lees verder

Prinses Margarita en haar echtgenoot Tjalling ten Cate verwachten volgend voorjaar een tweede kindje. Dat nieuws werd na afloop van het huwelijk van prins Carlos en prinses Annemarie door het secretariaat van de prinses bevestigd. Margarita vervulde een speciale rol tijdens de plechtigheid; ze was het bruidsmeisje van haar nieuwe schoonzusje Annemarie. Bij Margarita, gekleed in een rood ensemble, was een beginnend buikje al te zien. De prinses en haar man hebben al een dochter, Julia, die op 3 september 2008 werd geboren. Prinses Irene heeft naar verluidt zeer verheugd gereageerd op het nieuws dat zij volgend jaar opnieuw grootmoeder zal worden.

20 november 2010 - 16:35 |  Redactie |   reacties Lees verder

Vandaag trouwt prins Carlos, de oudste zoon van prinses Irene en prins Carlos Hugo, met Annemarie Gualthérie van Weezel. De kerkelijke inzegening vindt plaats in de Abdij ter Kameren in de Brusselse gemeente Elsene. Het burgerlijk huwelijk van 12 juni in Wijk bij Duurstede werd kleinschalig gevierd, mede door de slechte gezondheid van Carlos' vader, de vorige hertog van Parma. Hij overleed twee maanden daarna aan de gevolgen van kanker en werd op de eigenlijke dag van het kerkelijk huwelijk bijgezet. Het was de wens van Carlos Hugo dat het huwelijk ondanks alles dit jaar nog zou plaatsvinden. Dat het huwelijk vandaag in Brussel plaatsvindt, is niet geheel vreemd. De twee leerden elkaar vier jaar geleden kennen in hun woonplaats Brussel. 'De stad waar onze liefde in alle stilte en rust opbloeide,' aldus de prins, die zijn vader opvolgde als Hertog van Parma. In contrast met het sobere burgerlijk huwelijk, zal het kerkelijk huwelijk niet onopgemerkt voorbijgaan. Ondermeer koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Máxima zullen aanwezig zijn.

20 november 2010 - 11:00 |  Redactie |   reacties Lees verder

In de Haagse Sociëteit de Witte is het boek 'Basta - De laatste jaren van een droomprins' gepresenteerd. Het boek gaat over de gesprekken die Karin de Korte-Munk had met prins Bernhard. Aanvankelijk gingen de gesprekken alleen oven de dromen van de prins: over zijn liefde voor dieren, zijn broze gezondheid en zijn moeder. Al snel vertrouwde de prins zijn gesprekspartner steeds meer toe. 'Ach mensch, ik leg mijn hele ziel voor jou bloot,' sprak hij haar eens verwijtend toe. Met instemming van prins Bernhard maakte ze aantekeningen, om er later een boek over te kunnen schrijven. Een met vaart geschreven boek over Bernhards laatste jaren. Een ontroerend portret van een oude man met humor, maar die ook moeite heeft met tegengesproken worden. 'Ik heb de prins leren kennen als zacht en gevoelig, met en rijk innerlijk leven,' vertelt De Korte. Zo omschreef ze het ook naar PB, zoals zij de prins mocht noemen. 'Dat geloven ze toch nooit!' verzuchtte de prins toentertijd. 'U staat nu voor een moeilijke taak,' spreekt de schijfster, vrouw van oud-minister De Korte, het publiek toe. 'Want u moet mij maar geloven, want er is namelijk geen enkel bewijs dat de gesprekken ooit plaats hebben gevonden.'

19 november 2010 - 14:33 |  Redactie |   reacties Lees verder

De Daily Mail meldt een onthulling over Kate Middleton. Prins William zou haar niet hebben gekozen omdat ze een girl-next-dooruiterlijk heeft, of omdat ze zo gewoon is. William zou, net als zijn vader, hebben gekozen om te gaan trouwen met iemand die opvallend veel lijkt op het kindermeisje uit zijn eigen jeugd! Kate zou erg lijken op Tiggy Legge-Bourke, die in 1993 de nanny werd van prins William en prins Harry. Prins Charles zou eenzelfde keuze hebben gemaakt. Camilla Parker Bowles was 23 toen ze de prins voor het eerst ontmoette. Dezelfde leeftijd had Charles' kindermeisje Mabel Anderson in de kinderjaren van de prins. Toevallig vertonen ze volgens de krant ook opvallende gelijkenissen, zoals kin, kaak, ogen en mond. Oordeelt u zelf.

19 november 2010 - 12:49 |  Redactie |   reacties Lees verder

In het voorjaar van 2011 zal de koningin een staatsbezoek brengen aan achtereenvolgens Oman, Qatar en Duitsland. Zij wordt bij deze bezoeken vergezeld door prins Willem-Alexander en prinses Máxima.Op uitnodiging van Sultan Qaboos bin Said al-Said vindt op 6 en 7 maart het staatsbezoek aan Oman plaats. Aansluitend op 9 en 10 maart vindt op uitnodiging van Emir Hamad bin Khalifa Al-Thani het staatsbezoek aan Qatar plaats. Op uitnodiging van President Christian Wulff zullen ze van 12 tot en met 15 april een staatsbezoek aan Duitsland brengen.

18 november 2010 - 12:35 |  Redactie |   reacties Lees verder

Er gaat weinig veranderen aan het Koninklijk Huis en de tradities daaromheen als het aan premier Rutte ligt. De PvdA pleit voor een 'modern koningschap'. 'Wij willen een koningschap zonder de schijn van politieke invloed,' zei PvdA'er Heijnen. De PVV, D66, SP, GroenLinks en de Partij voor de Dieren willen het rigoureuzer aanpakken en willen een puur ceremonieel koningschap. 'Wij zijn trots op het Koninklijk Huis,' zei PVV-Kamerlid Bontes, opmerkelijk gematigder dan de toon die zijn partijleider Wilders eerder liet horen. 'Het heeft een bindende rol in de samenleving, maar het is wel tijd voor modernisering. Ons uitgangspunt is dat de koningin geen deel meer uitmaakt van de regering.'

18 november 2010 - 12:28 |  Redactie |   reacties Lees verder

Prins Bernhard kroop in de Tweede Wereldoorlog door het oog van de naald. Terwijl hij een vliegtuigfabriek in Engeland bezocht, werd een aanslag op zijn leven verijdeld. De dader, een Engelse communist, wilde hem vermoorden omdat Bernhard een nazi-vriend zou zijn. Dit is naar boven gekomen in een onderzoek van de makers van een historisch verantwoord stripboek, Agent Orange. Zij gingen hiervoor de archieven van de BBC te rade. Het Nederland Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) controleerde en bevestigde de feiten, zo meldt EénVandaag.

18 november 2010 - 00:29 |  Redactie |   reacties Lees verder

In Engeland wordt met grote vreugde gereageerd op het goede nieuws dat gisteren werd gebracht. Vele politici, maar ook familieleden van prins William en Kate Middleton reageren op hun voorgenomen huwelijk. Premier David Cameron belde de prins persoonlijk op om zijn persoonlijke gelukswensen over te brengen. Ook vertelde de premier dat hij in de nacht voor het huwelijk van prins Charles en prinses Diana op The Mall sliep, de weg voor Buckingham Palace, om maar niets te hoeven missen. Dat zal dit keer wel anders zijn voor Cameron.

17 november 2010 - 21:21 |  Redactie |   reacties Lees verder
Tradities

Voor wie al jaren een kerstkaart van de leden van de koninklijke familie krijgt is het een spannende periode. Want op de dag na pakjesavond gaan de kaarten voor dit jaar op de post. Al sinds jaar en dag zenden de Oranjes precies op 6 december hun kerst- en nieuwjaarswensen naar vrienden, relaties en andere bekenden. En voor de ontvangers is het altijd een verrassing hoe de kaart er uitziet, want de meeste leden van de familie sturen een kaart met een bijzondere foto. Dat zijn ware collectors items. De foto's worden op geschept papier geplakt en daaronder plaatsen de afzenders hun handtekening. De kaarten zijn voorzien van een vaste voorgedrukte tekst.

17 november 2010 - 17:45 |  Redactie |   reacties Lees verder

Eindelijk is het zover, prins Charles heeft bekend gemaakt dat zijn oudste zoon William zich heeft verloofd met Kate (Catherine) Middleton. De twee hebben een langdurige relatie en verscheen onlangs als paar tijdens het huwelijk van vrienden. Tijdens een vakantie in Kenia, afgelopen oktober, heeft William zijn vriendin gevraagd. Prins William neeft de vader van Kate om toestemming gevraagd. Koningin Elizabeth en prins Philip zijn blij met het goede nieuws.

16 november 2010 - 12:11 |  Redactie |   reacties Lees verder

België staat vandaag in het teken van Koningsdag, de dag van de dynastie. Terwijl de koning zelf druk verwikkeld is in het stroeve formatieproces, is hij ondertussen gehuldigd met het Te Deum in de kathedraal in Brussel. Veel leden van de koninklijke familie zijn present: koningin Fabiola, prins Filip en prinses Mathilde - gekleed in een modieuze camelkleurige cape - prinses Astrid en prins Lorenz, prins Laurent en prinses Claire.

15 november 2010 - 14:33 |  Redactie |   reacties Lees verder

De Britse prins William heeft op Remembrance Sunday in Afghanistan gesneuvelde soldaten herdacht. Op deze dag staat Engeland stil bij de soldaten die sinds de Eerste Wereldoorlog sneuvelden in de strijd. Ondertussen doet koningin Elizabeth dat samen met haar familie en politiek leiders in eigen land, ondermeer met kransleggingen en twee minuten stilte. De minister van Defensie is echter met de toekomstige kroonprins meegereisd naar de Afghaanse provincie Helmand. Voor William was het de tweede keer in Afghanistan. Het was wel zijn kortste bezoek, om veiligheidsredenen vertrok de prins al na enkele uren weer naar Engeland.

15 november 2010 - 12:22 |  Redactie |   reacties Lees verder
| 1 | ... | 433 | 434 | 435 | 436 | ... | 458 |