×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Abonnemente afsluitenBestel los nummer

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Weekend link

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Volg Royalty op Twitter!

Prins Willem-Alexander heeft vorige week de Nederlandse troepen in Afghanistan bezocht. Tijdens een driedaagse reis werd Kandahar, Tarin Kowt, Chora en Deh Rawod aangedaan. De prins sprak er met Nederlandse militairen en civiele vertegenwoordigers die op de diverse locaties werkzaam zijn. Hij werd vergezeld door de Directeur Operaties van de Commandant der Strijdkrachten, generaal-majoor Tom Middendorp. Het was zijn vierde bezoek aan Afghanistan sinds 2004.

22 maart 2010 - 09:45 |  Redactie |   reacties Lees verder

De Rijksvoorlichtingsdienst is van start gegaan met een YouTube-kanaal over het Koninklijk Huis. Het kanaal biedt zowel historisch als actueel beeldmateriaal over onder meer het werk van leden van het Koninklijk Huis in en voor Nederland. 

22 maart 2010 - 09:42 |  Redactie |   reacties Lees verder

Prinses Máxima had woensdagmiddag geluk. De eerste zonnige lentedag van het jaar was uitgekozen om in Lisse de Keukenhof 2010 te openen. Samen met mevrouw Svetlana Medvedeva, echtgenote van president Medvedev van de Russische Federatie, was zij naar de bloemententoonstelling gekomen. De Russische had de eer de jaarlijkse tentoonstelling officieel te openen. Reden voor de keuze van mevrouw Medveda was ongetwijfeld het thema: From Russia with love. 

17 maart 2010 - 16:05 |  Redactie |   reacties Lees verder

Prinses Máxima opent dinsdagochtend 16 maart, als lid van de Raad van Microfinanciering, het MF-ondernemerspunt STEW/FCBV in Hilversum. Na de opening laat de prinses zich informeren over de inzet van microfinanciering en de werkwijze van dit MF-ondernemerspunt. STEW/FCBV richt zich voornamelijk op de begeleiding van ondernemers met een uitkeringsachtergrond. Daarnaast organiseert STEW/FCBV wijkgerichte projecten voor gevestigde ondernemers en trainingen om ondernemersvaardigheden verder te ontwikkelen.

16 maart 2010 - 09:34 |  Redactie |   reacties Lees verder

Bij het Koninklijk Paleis in Stockholm werd vrijdag traditiegetrouw de Katholieke naamdag van kroonprinses Victoria van Zweden gevierd. 

12 maart 2010 - 13:53 |  Redactie |   reacties Lees verder

Koningin Beatrix en Prinses Máxima waren donderdagmiddag samen aanwezig bij de start van het 100-jarig jubileum van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam. Het jubileumjaar wordt ingeluid met een eeuwfeest waarin de geschiedenis van het KIT, dans en wereldmuziek centraal staan. Het Koninklijk Instituut voor de Tropen is een kennis- en expertisecentrum voor internationale en interculturele samenwerking. Het Instituut werkt aan duurzame ontwikkeling, armoedebestrijding en aan cultuurbehoud en -uitwisseling.

11 maart 2010 - 16:34 |  Redactie |   reacties Lees verder

Koningin Beatrix en Prins Willem-Alexander ontvingen woensdagmiddag 10 maart op Paleis Huis ten Bosch in Den Haag de Nederlandse hulpverleners die zich hebben ingezet bij de aardbevingsramp in Haïti. De ontvangst vond plaats als blijk van waardering van de koningin en de prins voor de belangrijke inspanningen van de hulpverleners.

11 maart 2010 - 11:35 |  Redactie |   reacties Lees verder

Prinses Margriet zal donderdag naar Vancouver afreizen ter gelegenheid van de Paralympische Winterspelen. De prinses is aanwezig bij de opening en zal de daaropvolgende dagen wedstrijden bijwonen van skiën en 'sledgehockey'. Ook zal zij prijzen uitreiken en een bezoek brengen aan het Paralympisch dorp. Prinses Margriet bezoekt de Paralympische Winterspelen in haar hoedanigheid van lid van het erebestuur van het IPC (International Paralympic Committee). 

10 maart 2010 - 16:33 |  Redactie |   reacties Lees verder
Verder gaan

In de discussies de afgelopen maanden over de Oranjes is er veel gezegd. Gek genoeg maakte men er vooral in de Tweede Kamer vaak een potje van. Van kamerleden mag je toch verwachten dat ze niet zomaar iets zullen roepen en dat ze goed geïnformeerd zijn. Maar bij de vragen die gesteld werden bleek er soms weinig kennis van koningshuis of staatsinrichting te zijn. Dat leek ook weinig uit te maken, want welke vraag er ook gesteld werd, altijd werd dat weer breed uitgemeten in de media. Opvallend daarbij is dat vooral de niet in koningshuis gespecialiseerde journalisten dan de artikelen schreven en ook daar weer fouten of verkeerde aannames in voor kwamen. Slordig is nog maar een simpel woord om het te omschrijven.

10 maart 2010 - 12:46 |  Redactie |   reacties Lees verder

Prinses Máxima heeft vandaag het project ‘Levensboeken’ van Stichting HOF Promotie Haags Vrijwilligerswerk bezocht. Dit initiatief won in mei 2009 een Appeltje van Oranje; de prijs van het Oranje Fonds voor succesvolle initiatieven die groepen mensen verbinden. De prinses sprak met de initiatiefnemers van het project en met een aantal vrijwilligers en deelnemers. 

08 maart 2010 - 16:36 |  Redactie |   reacties Lees verder

05 maart 2010 - 19:34 |  Redactie |   reacties Lees verder

03 maart 2010 - 14:14 |  Redactie |   reacties Lees verder

Het WOMEN Inc. Festival 2010 is maandagavond officieel geopend door Prinses Máxima. WOMEN Inc. is een onafhankelijk platform dat vrouwen met elkaar in contact wil brengen en ze beweegt om gebruik te maken van hun eigen krachten en talenten. Tegelijkertijd stimuleert WOMEN Inc. de samenleving om deze talenten te benutten.

02 maart 2010 - 16:46 |  Redactie |   reacties Lees verder

02 maart 2010 - 11:31 |  Redactie |   reacties Lees verder
Beeldvorming

Afgelopen zaterdag, 6 maart, is er een nieuwe dramaserie van de Oranjes begonnen: De Troon, gebaseerd op het zeer leesbare boek Voor De Troon Wordt Men Niet Ongestraft Geboren van Dorine Hermans en Daniela Hooghiemstra. Dat boek zorgde destijds al voor een klein relletje. Koningin Beatrix liet weten het niet eens te zijn met de inhoud. Die liet namelijk een nogal ander beeld zien van onze eerste drie Oranjekoningen dan iedereen op de lagere school had geleerd. Overspel, chantage, homoseksualiteit en machtsmisbruik zijn nu eenmaal niet de dingen waarmee de Oranjes zich graag geassocieerd zien.  ’Het is jammer dat dit soort details weer worden opgerakeld, zonder dat wordt gewezen op de prestaties van de koningen’, zo meldde de Rijksvoorlichtingsdienst namens de koningin.

02 maart 2010 - 09:58 |  Redactie |   reacties Lees verder

Hare Majesteit de Koningin en minister-president Jan-Peter Balkenende huldigen woensdag 3 maart de Nederlandse medaillewinnaars van de Olympische Spelen Vancouver 2010. De Koningin ontvangt de sporters op Paleis Huis ten Bosch. De minister-president ontvangt de winnaars in het Torentje en spreekt hen toe tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Ridderzaal in Den Haag.

01 maart 2010 - 10:30 |  Redactie |   reacties Lees verder

De Olympische winterspelen in Vancouver zijn in volle gang. Zoals bekend zijn Willem-Alexander en Máxima met hun dochters er neergestreken. We hebben ze al regelmatig op de tribune kunnen zien. Verder worden er diverse medailles gewonnen door het Nederlandse team, waaronder door schaatser Mark Tuitert. Aan prins Willem-Alexander de eer hem te huldigen in het Holland Heineken House. Bekijk hieronder het filmpje.

23 februari 2010 - 13:45 |  Redactie |   reacties Lees verder

Willem-Alexander en Máxima vertoeven samen met hun drie dochtertjes in Vancouver, waar op dit moment de Olympische Winterspelen plaatsvinden. 

16 februari 2010 - 16:12 |  Redactie |   reacties Lees verder

Behalve het gezin van Willem-Alexander en Máxima zal er binnenkort nog een lid van de Koninklijke familie afreizen naar Vancouver. Prinses Margriet zal naar Canada gaan, niet ter ere van de Olympische Spelen, maar voor de Paralympische Spelen. Ze zal van 11 tot 15 maart in Vancouver zijn. De prinses is aanwezig bij de opening en zal de daaropvolgende dagen wedstrijden bijwonen van skiën en sledgehockey. Ook zal ze diverse prijzen uitreiken en een bezoek brengen aan het Paralympisch dorp. 

12 februari 2010 - 12:35 |  Redactie |   reacties Lees verder
Olympische royals

Royals en de Olympische Spelen gaan samen als een bruine boterham en kaas. Het is een gouden combinatie omdat het voor beide partijen een win-win situatie is. De royals geven de Spelen extra aanzien en allure en de Spelen zijn voor de royals een mooie gelegenheid om het eigen land even te ontvluchten, te netwerken en vooral feest te vieren. Toen Willem-Alexander voor Nederland IOC-lid werd zorgde dat voor een grote rel. Een man met veel betere papieren voor deze erefunctie werd gepasseerd omdat de Prins van Oranje zijn zinnen had gezet op het IOC-lidmaatschap. In de Kamer was er ook wat weerstand, want het IOC zou de prins met heel wat ongure en corrupte figuren in contact gaan brengen. Maar de prins kreeg toch wat hij wilde en is inmiddels een man met aanzien geworden binnen de Olympische organisatie. En als er iemand is die er voor kan zorgen dat Nederland de Olympische Spelen van 2028 mag organiseren, dan is hij het wel.

11 februari 2010 - 12:35 |  Redactie |   reacties Lees verder
| 1 | ... | 433 | 434 | 435 | 436 | ... | 449 |