×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Abonnemente afsluitenBestel los nummer

Jaar royalty

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Weekend link

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Volg Royalty op Twitter!

Prins Harry is gepromoveerd tot kapitein in het Britse leger, zo maakt Clarence House gisteren bekend. De 26-jarige prins heeft zijn opleiding tot Apache-piloot succesvol afgerond en mag nu zelfstandig vliegen in de gevechtshelikopter. Captain Harry Wales, zoals de prins in het leger heet, krijgt hierna nog een opleiding in het gebruik van de wapens van de Apache.In 2007 en 2008 diende de prins al tien weken in Afghanistan, maar werd toen teruggehaald omdat zijn aanwezigheid was uitgelekt in de pers en er daardoor een veiligheidsrisico werd gevormd. Ook zijn oom, prins Andrew, Hertog van York, was helikopterpiloot. Hij diende tijdens de Falklandoorlog in 1982.

18 april 2011 - 11:12 |  Redactie |   reacties Lees verder

Koning Albert II van België is samen met koningin Paola op 1 mei in Rome aanwezig bij de zaligverklaring van de vorige paus, Johannes Paulus II. Een gevoelige reis volgens Belgische media, vanwege de pedofilieschandalen die in de Belgische katholieke kerk hebben plaatsgevonden. 

18 april 2011 - 10:54 |  Redactie |   reacties Lees verder

15 april 2011 - 21:29 |  Redactie |   reacties Lees verder

15 april 2011 - 09:25 |  Redactie |   reacties Lees verder

Koningin Beatrix mag dan door Duitsland als een zeer goede vriendin worden gezien, haar schoondochter Máxima is minstens zo populair. Bild Zeitung, de grootste krant van Duitsland, besteedde op twee achtereenvolgende dagen grote aandacht aan onze prinses. In het eerste artikel werd ze als 'Europa's meest stralende prinses' genoemd. En de volgende dag zorgde Máxima volgens Bild voor de meest koninklijke modeshow die de hoofdstad ooit gezien had. Nederlandse volgers viel vooral op dat de prinses bij het staatsbezoek met weinig nieuwe kleding voor de dag kwam. De avondjurk van Jan Taminiau die ze bij het staatsbanket droeg, droeg ze bijvoorbeeld voor het eerst in New York in 2009. En ook andere ensembles waren al eerder gedragen. Wel nieuw was een prachtig jurkje, met een zwarte ceintuur, waarop witte en zwarte bloemetjes waren geborduurd. Insiders denken dat dit uit de collectie van Valentino komt. Ook het paarse jurkje is nieuw. Voor het vierdaagse staatsbezoek heeft de prinses een zo'n 25 verschillende ensembles, tien paar schoenen en tien hoeden meegenomen. Want naast de geplande kleding moet er ook wat reserve-kleding mee, voor het geval dat het weer verandert of dat er iets mis gaat.

14 april 2011 - 13:42 |  Redactie |   reacties Lees verder

14 april 2011 - 13:18 |  Redactie |   reacties Lees verder
Column: Oranje-bloed

Er zijn van die opmerkingen over de koninklijke familie die ik net iets te vaak gehoord heb. Eén ervan is dat het ’allemaal Duitsers’ zijn. Feit is dat er in onze koninklijke familie in de geschiedenis vaak met Duitse partners is getrouwd. Maar dat geldt voor alle koninklijke families in Europa. Mede daardoor zijn er tussen alle families die regeren of regeerden dus wel familiebanden te vinden. Overigens valt er in de geschiedenis nog wel wat af te dingen op het feit of de toenmalige huwelijkspartners wel zo Duits waren. Duitsland zoals we het nu kennen bestond toen namelijk uit vele koninkrijken en destijds werden de huwelijkspartners dus niet als Duitsers gezien, maar als Pruisen, Mecklenburgers of Württembergers. Maar goed, voor het gemak kwamen ze dus uit Duitsland. Ze werden echter voor hun huwelijk allemaal Nederlander en bij de komst van de kinderen waren beide ouders dus formeel Nederlands, al waren er wel sterke banden met Duitse families. Persoonlijk vind ik het flauw om die kant er steeds bij te halen, want Willem-Alexander en Beatrix mogen dan een vader hebben die in Duitsland is opgegroeid, toch vind ik zowel de kroonprins als zijn moeder op en top Nederlands.

13 april 2011 - 13:12 |  Redactie |   reacties Lees verder

In Weert steken ze niet onder stoelen of banken dat ze trots zijn op de komst van de koningin en haar familie op 30 april. Bijvoorbeeld met een speciale koninginnevlaai door de Weerter bakkers, die ook nog eens een gooi doen naar het maken van 's werelds grootste vlaai en optredens van Van Velzen en Do, maar Weert gaat ook terug in de tijd. In de Paterskerk (Biest 43) is een tentoonstelling te zien met de titel 'Weert en de Oranjes', waarin een overzicht wordt getoond van de bezoeken en activiteiten van Willem van Oranje, de Oranjevorsten Willem I, II en III en de koninginnen Wilhelmina, Juliana en Beatrix. Op woensdag 13 april wordt de tentoonstelling door burgemeester Wim Dijkstra.

13 april 2011 - 11:41 |  Redactie |   reacties Lees verder

13 april 2011 - 08:11 |  Redactie |   reacties Lees verder

NB helaas komt de video niet zo op Youtube zoals wij willen. Om toch een idee te geven van hoe de eerste dag verliep hebben we de video inclusief het dubbele beeld en een stukje waar beeld ontbreekt toch laten staan. Onze video is goed, maar komt niet zonder voornoemde problemen op internet helaas. De redactie

12 april 2011 - 16:31 |  Redactie |   reacties Lees verder

12 april 2011 - 13:45 |  Redactie |   reacties Lees verder

De lijst met genodigden voor het huwelijk van prins William en Kate Middleton baart in sommige opzichten veel opzien. Veelal mogen gasten namelijk hun partner niet meenemen, ongetwijfeld wegens ruimtegebrek. Eigen personeelsleden mogen bijvoorbeeld hun vrouw niet meenemen, terwijl juist zij popelden om het van dichtbij te mogen meemaken. Victoria Beckham mag daarentegen wél mee met David, net als dat Elton John zijn man meeneemt. Ook Guy Ritchie en Rowan Atkinson zijn van de partij. Volgens Mail on Sunday heeft Queen Elizabeth 50 gasten uitgenodigd, Charles en Camilla 250, net als William en Kate zelf. De familie Middleton mocht 100 uitnodigingen versturen. Europese royals met een sterke band zullen ook hun opwachting maken. Dat geldt niet voor Sarah Ferguson, de ex-vrouw van prins Andrew. Zij kreeg geen envelop. Hun dochters Beatrice en Eugenie staan wel op de lijst.

12 april 2011 - 11:15 |  Redactie |   reacties Lees verder

De diamanten oorbellen die prinses Diana tijdens haar huwelijk met prins Charles heeft gedragen, verschijnen op het huwelijk van prins William opnieuw. Niet in de oren van Kate Middleton, maar in die van Lady Sarah McCorquodale, de oudste zus van Diana. Elke van de twee peervormige diamanten is omringd door vijftig kleinere diamanten. Niet alleen tijdens het huwelijk droeg Diana deze oorbellen, ook bij het eerste officiële bezoek na de verloving droeg Lady Di ze.Eens behoorden ze toe aan Frances Shand Kydd -de moeder van Diana en Sarah. Ze overleed in 2004. Tegenwoordig maken de sieraden deel uit van de reizende tentoonstelling over het leven van Diana, net als haar trouwjurk, andere kledingstukken, tiara's en meer.

11 april 2011 - 15:20 |  Redactie |   reacties Lees verder

Prinses Ariane beleeft vandaag haar eerste schooldag. Na haar zusjes Amalia en Alexia is nu ook de jongste telg van prins Willem-Alexander en prinses Máxima begonnen aan haar schoolloopbaan. Net als haar zusjes gaat ze naar de Openbare Bloemcampschool in Wassenaar. Nadat ze gisteren vier werd, mag ze vandaag beginnen in groep 1A van juf Carla en juf Yvonne. Eindelijk is het dan zo ver, want ze heeft langs moeten wachten. Willem-Alexander vertelde vorige zomer nog hoe ze steeds beweerde dat ze ook al vier is, toen ze mee ging om haar zusjes naar school te brengen. Helaas voor Ariane en haar zusjes, na maandag moeten ze hun ouders een paar dagen missen. Tot en met vrijdag zijn ze met 'oma' Beatrix in Duitsland voor het staatsbezoek.

11 april 2011 - 11:30 |  Redactie |   reacties Lees verder

10 april 2011 - 13:42 |  Redactie |   reacties Lees verder

09 april 2011 - 14:07 |  Redactie |   reacties Lees verder

'De koningin van het witte doek was ze al, maar nu is Willeke van Ammelrooy het écht,' schrijft het Algemeen Dagblad vandaag prominent op de voorpagina. Gisteren poseerde ze voor de lens van Pim Ras voor het eerst als onze vorstin, de titelrol die ze speelt in 'Beatrix, Oranje onder Vuur'. Deze VPRO-serie is begin volgend jaar op tv te zien. 'Ik hoop dat de koningin iets van zichzelf in mij herkent,' zegt ze in het dagblad. Eerder gaf ze al te kennen erg verguld te zijn met deze rol.'Omdat het gewoon een hele eer is om iemand te spelen die eigenlijk de macht heeft over Nederland,' zegt ze. Van Ammelrooy heeft zich al helemaal verdiept in koningin Beatrix. 'Voor mij zijn de beelden heel belangrijk. Hele kleine details,' vertrouwt ze RTL Boulevard toe. 'Ik zie precies hoe ze haar glaasje wijn vasthoudt, hoe ze af en toe even kijkt. En dan weet ik wat ze denkt.'

08 april 2011 - 12:32 |  Redactie |   reacties Lees verder

Koningin Beatrix zal tijdens het staatsbezoek aan Duitsland een familielid aan haar gevolg toevoegen. Op de derde dag van het bezoek zal ze namelijk op het vliegveld van Dresden worden verwelkomd door haar verre achterneef prins Georg zur Lippe-Weissenfeld. Deze Duitse zakenman is eigenaar van een groot wijnhuis en daarnaast honorair consul van Nederland. Dankzij die laatste functie mag hij zich donderdag bij het gevolg van de Koningin aansluiten. Hoewel men ver moet terug gaan om gezamenlijke voorouders van Beatrix en prins Georg te vinden, zal het toch een kleine familie-reunie worden. Eén van de titels van onze koningin is namelijk Prinses van Lippe-Biesterfeld. Prins Georg verheugt zich naar verluidt erg op de ontmoeting met de Nederlandse koningin, prins Willem-Alexander en prinses Máxima. Wellicht zal hij van de gelegenheid gebruik maken Beatrix ook zijn wijnen te laten proeven. De prins is eigenaar van Slot Proschwitz, dat niet ver van Dresden ligt. Het slot was tot in de jaren veertig eigendom van de familie Zur Lippe. De nazi's onteigenden het slot en daarna werd het eigendom van de communistische regering van de DDR. In de jaren negentig kocht prins Georg het terug.

07 april 2011 - 17:17 |  Redactie |   reacties Lees verder

Nog meer slecht nieuws voor prins Laurent. De jongste zoon van de Belgische kan een belastingaanslag verwachten voor het gebruik van zijn gratis woning. Villa Clémentine in Tervuren, nabij Brussel, is het huisadres van prins Laurent. De villa is geen eigendom van de prins, maar van de Koninklijke Schenking, onder toezicht van de minister van Financiën. Deze instelling stelt onroerend goed beschikbaar aan de regerend vorst, die het op zijn beurt kan verdelen over andere leden van het koningshuis. In dit geval bij prins Laurent. De Schenking ging ervan uit dat er geen belasting over zou worden geheven, omdat het een 'nationaal domeingoed' betreft, die daarvan worden gevrijwaard. De rechter in Gent heeft anders beslist, omdat het niet aan alledrie de voorwaarden voldoet: Het onroerend goed moet de aard van nationaal domeingoed hebben, op zichzelf niets opbrengen en voor een openbare dienst of voor een dienst van algemeen nut worden gebruikt. Dat laatste vormt een probleem, hoewel de Schenking nog heeft geprobeerd dat te weerleggen. Volgens de Koninklijke Schenking doet de villa ook dienst als ambtswoning van de prins en wordt het onderkomen ook voor protocollaire doeleinden gebruikt. De rechtbank merkte op dat het onroerend goed ‘in zijn geheel' moet voldoen aan alle drie voorwaarden en dat is met de laatste voorwaarde niet het geval.

07 april 2011 - 13:00 |  Redactie |   reacties Lees verder
Column: Wat willen we nou?

Maar liefst drie prinsen kwamen de afgelopen weken negatief in het nieuws. Prins Andrew van Engeland had dubieuze contacten met een veroordeelde pedofiel én minimaal één van de zonen van de Libische dictator Kaddafi. Prins Laurent reisde tegen de wil van de Belgische regering en van zijn vader naar Congo en ook hij ontmoette daar mensen met wie hij maar beter niet gezien kon worden. En onze 'eigen' prins Bernhard – tweede zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven – werd afgeschilderd als een meedogenloze huisjesmelker die zijn huurders huurverhogingen van wel 400 procent oplegde.

06 april 2011 - 14:18 |  Redactie |   reacties Lees verder
| 1 | ... | 433 | 434 | 435 | 436 | ... | 469 |