×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Abonnemente afsluitenBestel los nummer

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Weekend link

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Volg Royalty op Twitter!

Donald Trump kwam niet te laat: "Koningin Elizabeth liet mij wachten"

Enkele weken na zijn bezoek aan Groot-Brittannië heeft de Amerikaanse president Donald Trump zich nogmaals uitgesproken over zijn ontmoeting met koningin Elizabeth. Tijdens het bezoek kwamen berichten naar buiten dat de president de koningin had laten wachten voor hun ontmoeting in Windsor, maar Trump noemde dat "walgelijk vals nieuws" en beweert nu dat hij niet te laat was, maar juist te vroeg.

03 augustus 2018 - 14:08 |  Redactie |   reacties Lees verder
Prinses Eugenie vraagt zus Beatrice als bruidsmeisje

De Britse prinses Eugenie maakt zich niet al te veel zorgen om haar aanstaande bruiloft. "Ik ben helemaal niet gestrest", zegt de jongste dochter van prins Andrew in een interview met Vogue. Ze heeft haar zus Beatrice gevraagd om haar bruidsmeisje te zijn op de grote dag.

03 augustus 2018 - 07:38 |  Redactie |   reacties Lees verder
Dadersporen gevonden in kathedraal na kronenroof

Zweedse media jagen deze dagen net zo hard op nieuws over de grote koninklijke begrafenisjuwelenroof als de Zweedse politie jacht maakt op de met twee kostbare eeuwenoude kronen en een rijksappel gevluchte dieven. De politie doet echter geen mededelingen, waardoor een aantal journalisten zich liet verleiden tot speculatieve berichten.

03 augustus 2018 - 07:35 |  Redactie |   reacties Lees verder
Nieuwe foto, want prinses Madeleine verhuist naar Florida

Prinses Madeleine van Zweden verhuist met haar gezin naar de Verenigde Staten. Ze vertrekt in het najaar naar Florida, zo heeft het Zweedse hof donderdag bekendgemaakt.

02 augustus 2018 - 16:30 |  Redactie |   reacties Lees verder
Marokkaanse koning ontslaat minister

De Marokkaanse koning Mohammed VI heeft kort na zijn toespraak tot de bevolking van afgelopen zondag werk gemaakt van zijn woorden dat de sociale en economische problemen beter moeten worden aangepakt. Het paleis maakte woensdagavond bekend dat de koning minister Mohamed Boussaid van Economische Zaken en Financiën heeft ontslagen.

02 augustus 2018 - 10:55 |  Redactie |   reacties Lees verder
Persoonlijke brieven laatste Duitse keizerin ontdekt

Bij de restauratie van het Neuen Palais in Potsdam, het zomerverblijf van de koninklijke familie van Pruisen en het Duitse keizershuis, is een bijzondere ontdekking gedaan. Dat heeft de stichting Preussische Schlösser und Garten bekendgemaakt. In een achter een muur verborgen kast zijn maar liefst duizend brieven gevonden die zijn geschreven aan Auguste Viktoria, die in 1881 huwde met de latere keizer Wilhelm II.

02 augustus 2018 - 10:38 |  Redactie |   reacties Lees verder
Prinses Christina: "Tijd voor de nieuwe generatie"

Het is tijd voor een nieuwe generatie om het werk over te nemen. Na 45 jaar in 'koninklijke dienst' grijpt de Zweedse prinses Christina haar 75e verjaardag vrijdag aan om met pensioen te gaan. De jongste zus van koning Carl Gustaf heeft borst-en bloedkanker overleefd en beseft dat ze nu van elke dag moet genieten. "Van kunst en muziek en van mijn kinderen en vijf kleinkinderen", aldus Christina, die zich in het dagelijks leven meestal voorstelt als Christina Magnuson, de naam van haar echtgenoot.

02 augustus 2018 - 10:34 |  Redactie |   reacties Lees verder
Prins Jaime kijkt terug op 4 jaar Vaticaan

Prins Jaime kijkt met een tevreden gevoel terug op zijn vierjarig ambassadeurschap bij de Heilige Stoel, de officiële benaming voor zijn post in Vaticaanstad. "Wat we de laatste vier jaar hebben kunnen doen is het openen van een nieuw hoofdstuk van samenwerking, en kijken naar wat we gemeen hebben", aldus Jaime in een woensdag in het Britse katholieke weekblad The Tablet gepubliceerd interview.

01 augustus 2018 - 21:31 |  Redactie |   reacties Lees verder
Interpol ingeschakeld voor diefstal Zweedse kroonjuwelen

De Zweedse politie heeft woensdag Interpol ingeschakeld voor de opsporing van de een dag eerder uit de kathedraal van Strängnäs gestolen begrafenisregalia van koning Karl IX en zijn echtgenote koningin Kristina. Die lagen weliswaar achter slot en grendel maar twee dieven, die zich volgens de laatste berichten uit Zweden goed moeten hebben voorbereid, wisten twee kostbare kronen en een rijksappel te stelen en uit de kerk te smokkelen.

01 augustus 2018 - 14:04 |  Redactie |   reacties Lees verder
Prinses Christina van Zweden gaat met pensioen

De Zweedse prinses Christina heeft in een vraaggesprek van het Zweedse persbureau TT bekendgemaakt te stoppen met haar werk. Christina is de jongste zus van koning Carl Gustaf.

01 augustus 2018 - 14:01 |  Redactie |   reacties Lees verder
Charles en Camilla zetten deuren Clarence House open

Prins Charles en echtgenote Camilla zijn Londen een maand lang ontvlucht en dat biedt de kans om een zakcentje bij te verdienen door hun residentie Clarence House tegen betaling open te stellen voor bezoekers. Die krijgen voor 12,25 euro op de begane grond vijf ontvangstkamers te zien, waar Charles en Camilla hun bezoekers ontvangen. In oktober zijn dat naar verwachting ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

01 augustus 2018 - 13:29 |  Redactie |   reacties Lees verder
Koninklijke Stallen vandaag open voor publiek

De Koninklijke Stallen in Den Haag gaan woensdagmiddag voor het eerst deze zomer open voor het publiek. Wie snel beslist kan voor de laatste vier tijdslots van de middag nog via internet kaarten kopen. In totaal zijn de stallen tot en met 17 augustus op negen middagen open voor bezoekers.

01 augustus 2018 - 09:15 |  Redactie |   reacties Lees verder
Sofia en Letizia hebben strijdbijl begraven

Het vakantieverblijf op Mallorca is voor de Spaanse koninklijke familie een goede gelegenheid de strijdbijl te begraven. In elk geval voor het oog van de talrijke fotografen die deze dagen Palma bevolken vanwege de aanwezigheid van koning Felipe en zijn gezin, koningin Sofía en andere leden van de Borbón-familie.

31 juli 2018 - 16:55 |  Redactie |   reacties Lees verder
Koning Boudewijn: niet in alles een voorbeeld voor collega-monarchen

De een kwart eeuw geleden overleden Belgische koning Boudewijn is voor een aantal van zijn collega's een voorbeeld van hoe een staatshoofd níet mag en kan handelen. Koning Boudewijn weigerde namelijk in 1990 zijn handtekening te zetten onder de door het Belgische parlement bekrachtigde wet die onder bepaalde voorwaarden abortus mogelijk maakte. De kinderloze en streng katholieke koning kon dat niet met zijn geweten in overeenstemming brengen, en zelfs al had de paus hem geadviseerd zijn grondwettelijke plicht uit te voeren, dan had hij het niet gedaan aldus naaste medewerkers uit die tijd.

31 juli 2018 - 13:43 |  Redactie |   reacties Lees verder
Japanse regering bereidt troonswisseling voor

Het aftellen naar het aftreden van keizer Akihito en de troonsbestijging van keizer Naruhito krijgt vanaf woensdag meer vorm. Dan begint het door de regering ingestelde secretariaat dat de plechtigheden moet coördineren zijn werkzaamheden. Later komt er ook een regeringscommissie onder leiding van premier Shinzo Abe.

31 juli 2018 - 13:33 |  Redactie |   reacties Lees verder
Belgen herdenken koning Boudewijn op 25ste sterfdag

De koninklijke crypte in de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Laken is dinsdagmiddag enkele uren open voor het publiek om eer te bewijzen aan de precies een kwart eeuw geleden overleden koning Boudewijn. De crypte van de in de negentiende gebouwde neogotische kerk is de laatste rustplaats van de Belgische koningen en hun echtgenotes.

31 juli 2018 - 12:45 |  Redactie |   reacties Lees verder
Koning Felipe voorlopig derde in zeilklassement

Koning Felipe heeft maandagmiddag een uitstekende start gemaakt in de zeilwedstrijden om de Copa del Rey, de Koningscup. Met zijn nieuwe boot Aifos, die de Spaanse marine in Finland heeft gehuurd, finishte de koning in de Club Swan 50-klasse in de eerste race op de tweede plaats en in de tweede race op de vierde plaats. Dat is voorlopig goed voor een derde plek in de rangschikking.

31 juli 2018 - 09:54 |  Redactie |   reacties Lees verder
Zweedse royals onderbreken vakantie vanwege bosbranden

De Zweedse koninklijke familie heeft maandag de zomervakantie onderbroken om solidariteit te tonen met de brandbestrijders, vrijwilligers en hulpverleners die al weken in touw zijn om de op veel plaatsen in Zweden woedende bosbranden onder controle te krijgen.

31 juli 2018 - 09:30 |  Redactie |   reacties Lees verder
Prins Constantijn weer naar Las Vegas als start-upambassadeur

Prins Constantijn zoekt in zijn functie als speciaal ambassadeur en aanjager van StartUp Delta, vijftig innovatieve techstart-ups die volgend jaar januari met hem meegaan naar Las Vegas voor 's werelds grootste technologievakbeurs, de Consumer Electronics Show. Aanmelden kan tot 21 augustus.

31 juli 2018 - 09:18 |  Redactie |   reacties Lees verder
Felipe op Mallorca aan het werk

Na het fotomoment met de nationale en internationale media zondagavond in paleis La Almudaina moest de Spaanse koning Felipe maandag vanuit zijn vakantieverblijf Sol Vent al weer vroeg terug naar het paleis bij de baai van Palma. Op de agenda stonden namelijk vier achtereenvolgende ontvangsten van lokale bestuurders, in volgorde van belangrijkheid.

30 juli 2018 - 11:44 |  Redactie |   reacties Lees verder
| 1 | 2 | 3 | 4 | ... | 447 |